Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup-ul clujean UseTogether a obţinut 30.000 euro prin programul de accelerare LAUNCHub

0

O echipa de tineri antreprenori, care și-a propus să aducă o schimbare în societatea de astăzi prin încurajarea folosirii obiectelor în comun, a fost acceptata în programul de accelerare LAUNCHub. Printre beneficiile acestui program se regăsesc o investiție de 30 000 de euro și o perioadă de incubare de 6 săptămâni în Sofia, Bulgaria.

În această competiție au participat în jur de 220 de startup-uri, UseTogether numărându-se printre cele 14 proiecte ajunse în finala desfășurată la începutul lunii februarie, în Sofia. Finala a însemnat  sesiuni de mentorat și training intensiv facilitate de către LAUNCHub și prezentarea proiectului în fața investitorilor din Europa și Statele Unite ale Americii. Începând din luna martie, o parte a echipei va merge în Sofia timp de 6 săptămâni pentru a dezvolta produsul cu scopul final de a crește numărul utilizatorilor în Europa Centrala și de Est.

LAUNCHub (www.launchub.com) este un fond de accelerare susținut din fonduri europene care dezvoltă un program de mentorat și investiții destinat startup-urilor.

UseTogether este o platformă online care oferă comunității sale acces la o gamă largă de resurse fără să fie nevoie să le dețină. Practic, membri au posibilitatea să împrumute, să schimbe și să doneze (respectiv să primească) obiecte în cadrul comunității. Ei adaugă obiecte pe care sunt dispuși să le folosească în comun și au acces la toate obiectele pe care ceilalți membri le-au pus pe site. Comunitatea se construiește în jurul valorilor de consum colaborativ, încredere și contribuție la comunitate. Motto-ul UseTogether este: It’s not about owning things, it’s about access to things.”

use together

Website:www.usetogether.com

Facebook: www.facebook.com/UseTogether

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.