Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Specialităţi şi preparate specifice Paştelui la Târgul Slow Food din Braşov

0

Începând de Miercurea Mare şi până în Vinerea Mare, în Piaţa Sfatului din Braşov are loc Târgul Slow Food Roadele Pământului®, organizat special pentru perioada sărbătorilor pascale.  Între 20-22 aprilie, 40 de producători din toată ţara v-au pregătit bunătăţi tradiţionale cu care să vă umpleţi mesele în Noaptea Învierii. Dintre bucatele specifice acestei sărbători, nu vor lipsi de la standuri drobul de miel, coasta de miel umplută şi friptura de miel pregătite de familia Dumbravă din Rupea, pasca şi cozonacii, precum şi  prăjitura cu brânză care se mănâncă în Maramureş de Paşte (Rodica Ţiplea).

La târg veţi găsi şi drob din carne de porc (NBM, Babeţ), dar si tradiţionalul jambon de porc secuiesc (Transerv si Radipcom), consumat la sărbătorile pascale de maghiari. Specialităţile din vânat, precum pastrama de cerb sau mistreţ de la ELK Farm din Harghita, pot înlocui cu succes mielul în meniul de sărbători. Nelipsite de la târg vor fi şi brânzeturile, turta dulce cu coloranţi naturali, ciocolata de casă, marţipanul, pâinea cu cartofi sau de secară, produsele apicole, pălinca, vinul, conservele, siropurile, uleiul presat la rece, gemurile sau specialităţile italieneşti.

După căutari şi selecţii riguroase, organizatorii Târgului Roadele Pământului® descoperă în fiecare lună mici producători pe care merită sa îi cunoaşteţi. Luna aceasta la târg vor fi prezenţi doi producători noi:  Bio Fruct Miercurea Ciuc – cu suc de mere bio şi Rigo Attila din Cluj, cu turtă dulce facută dupa o reţetă din zona Bonţida.

La această ediţie organizatorii au pregătit şi un „food corner”, unde vizitatorii se vor putea delecta cu preparate româneşti de post sau de dulce (Restaurantul Gustări), dar şi cu reţete din bucătăria libaneză, pregătite de bucătarii Restaurantului Amasi. Pentru că târgul are loc în prag de sărbători, ediţia va găzdui atelierele de creaţie ale tinerilor de la Minisatul Sfantului Andrei (Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae” din Braşov), care în cele trei zile vor încondeia ouă după modele din zona Schei, ţara Bârsei şi Săcele şi vor întreţine atmosfera cu cântece. Piaţa este deschisă în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă vremea o va permite.

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului®, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov. Următoarea ediţie va avea loc între 30 aprilie-1mai 2011, cu ocazia Zilelor Braşovului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.