Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SIBIU: Testează-ţi gratuit Indicele de Masă Corporală la CLINICA PALTINUL

0

Persoanele care îşi fac griji în privinţa greutăţii corporale au ocazia să ceară sfatul medicilor specialişti în perioada 26-28 noiembrie, când are loc o campanie de testare gratuită a Indicelui de Masă Corporală la Clinica Paltinul.

În plus, personalul specializat va oferi şi sfaturi celor interesaţi.

Greutatea și sănătatea

Menţinerea unei greutăţi corporale normale este esenţială dacă doriţi să vă bucuraţi de o sănătate deplină. Kilogramele în plus cresc riscul apariţiei celor mai frecvente şi grave boli de care suferă oamenii de astăzi, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul şi numeroase forme de cancer.

Ultimele statistici furnizate de specialiştii Institutului Parhon din Bucureşti arată că, în prezent, România ocupă locul trei în Uniunea Europeană privind numărul persoanelor afectate de obezitate.

Scopul campaniei  este încurajarea sibienilor în adoptarea un stil de viaţă sănătos. Vrem, de asemenea, să-i facem pe oameni să conştientizeze riscul pe care îl reprezintă obezitatea.

Indicele de Masă Corporală (IMC), este un raport bazat pe greutatea și înălțimea fiecărei persoane. IMC-ul este un instrument de identificare a problemelor ce pot apărea la adulți, dar nu este folosit ca instrument de diagnosticare. Doar pe baza acestui indice nu se poate determina starea de sănătate a unei persoane. Pentru aceasta sunt necesare teste suplimentare din partea medicului specialist.

Interpretarea IMC-ului

IMC Ce înseamnă
sub 18,5 subponderal
între 18,5 si 24,9 greutate normala
intre 25 si 29,9 supraponderal
intre 30 si 34,9 obezitate clasa I
intre 35 si 39,9 obezitate clasa II
peste 40 obezitate morbida

Indicele de masă corporală este o metodă care poate fi folosită atât de bărbați cât și de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani. Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare (sportivi) și vârstnici și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase.

Testările se vor face doar în baza programării prealabile.

Derulare campanie: 26,27,28 Noiembrie – 13:00-15:00

www.clinicapaltinul.ro
Clinica Paltinul Sibiu
str.Luptei 21

Servicii Clinica Paltinul Sibiu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.