Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu: Campionul mondial la șah vine la Cinemateca Astra Film

0

Programul Cinematecii Astra Film continuă cu filmul Magnus, o producție de excepție care expune cinefililor evoluția impresionantă a unui campion, de la un puști introvertit preocupat de cifre, la un geniu al șahului. Povestea actualului campion la șah, Magnus Carlsen, va fi proiectată joi, de la ora 19:00, la Cinemateca Astra Film.

La 13 ani, un copil tăcut din Norvegia, un fenomen în lumea șahului, primește titlul de mare maestru și decide că vrea să devină campion mondial. Ambițios și autodidact, Magnus, urcă cu rapiditate în ierarhia șahului mondial, cu abilități și originalitate surprinzătoare, dar mai ales cu o intuiție de geniu. Mereu analizând mutări, cu ochii ațintiți pe tabla de șah, izolat social, dar întotdeauna susținut de familie, tânarul denumit Mozart al șahului devine campion mondial la 23 de ani.

Cu imagini din arhiva familiei, interviuri cu Magnus, momente tensionate din timpul meciurilor și o coloană sonoră remarcabilă, filmul este un tablou al copilului-geniu, o poveste de familie și succes ce poate fi vizionată joi la Astra Film Cinema.

Magnus, regia Benjamin Ree, Norvegia, 2016, 78 minute

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun învânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.