Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seminar Societal „Managementul responsabil al evenimentelor”

0

Societal organizeaza seminarul „Managementul responsabil al evenimentelor” pe 30 iulie 2011, la Blaj, in cadrul „Festivalului de cultura si mancare Transilvania Fest” si pe 5 august 2011, la Alexandria, la Festivalul national de teatru tanar Ideo Ideis.

Seminarul se desfasoara intre orele 12:00 – 16:00. Participarea este gratuita si deschisa tuturor membrilor ONG-urilor, in limita locurilor disponibile. Fiecare participant isi va asigura propriile costuri pentru transport, cazare si masa. Inscrierile se fac pe adresa: martha.botezatu@reper21.ro.

Echipele organizatoare ale Transilvania Fest si Ideo Ideis s-au alaturat demersului de Responsabilitate Sociala initiat de Societal. Pe de-o parte, Societal contribuie la imbunatatirea practicilor celor doua festivaluri oferind organizatorilor instrumente si o metoda sistematica de responsabilizare. La randul lor, Transilvania Fest si Ideo Ideis contribuie la obiectivul Societal prin identificarea de bune practici durabile in contextul festivalurilor.

Metoda seminarului este formarea in situ, adica studiile de caz privind responsabilitatea sociala a festivalurilor vor fi realizate chiar la locul si in timpul desfasurarii acestora. In acest fel, participantii la seminar vor fi integrati sistematic in situatiile analizate.

Societal va permite participantilor la seminar o mai buna intelegere a provocarilor si oportunitatilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusa prezinta solutii de management responsabil pentru aspecte precum:

  • Gestiunea durabila a consumului de resurse naturale epuizabile;
  • Limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera;
  • Valorificarea deseurilor si reducerea generarii lor;
  • Mobilizarea resurselor sociale, economice si culturale locale;
  • Cresterea eficientei economice a evenimentului;
  • Gestionarea responsabila a angajatilor si voluntarilor.

 

Trainingurile vor fi asigurate de catre Cristiana BOBARNAC (Vice-presedinte REPER21, expert responsabilitate sociala in cadrul Societal), Bogdan GIOARA (Presedinte REPER21, managerul proiectului Societal) si Ana-Maria PALADUS (Vice-presedinte REPER21, expert management si politici de mediu in cadrul Societal). In cadrul acestora, vor avea contributii Rares CRAIUT (Director al festivalului Transilvania Fest) si Andreea BORTUN (Director al Ideo Ideis).

Ce este Societal?

Din ce in ce mai multe ONG-uri si-au insusit conceptul de devoltare durabila si principiile sale: echitatea sociala, dezvoltarea economica, echilibrul mediului. Pe de alta parte, aceleasi organizatii realizeaza proiecte care “pe teren” nu reflecta suficient aceste principii. Constiente de dificultatile practice cu care ONG-urile se confrunta, Asociatia REPER21 (coordonator), Agentia ANPCDEFP si Asociatia CRIES (parteneri) realizeaza proiectul Societal. Derulat in intervalul 2010 – 2013, Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala.

Societal este un produs al proiectului „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”, cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe detalii pe www.societal.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.