Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Câmpia Turzii

0

Grupul Rompetrol, prin programul de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a sprijinit cu peste 23.000 USD modernizarea spitalului Municipal din Câmpia Turzii, judetul Cluj. Sustinerea a vizat reabilitarea şi dotarea secţiei ATI (Anestezie, Terapie Intensivă), a blocului operator şi a spălătoriei spitalului.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt în concordanţă cu strategia de responsabilitate corporativă a acţionarului său unic – KazMunayGas şi demonstrează angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea şi susţinerea unor domenii ca sănătatea şi mediul, esenţiale pentru evoluţia societăţii. Proiectele din Cluj răspund nevoilor din sectorul medical şi sper ca modelul lor de implicare în derularea acestora sa fie preluat şi replicat la nivelul altor comunităţi”, declară Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Lucrările au fost realizate în perioada  August 2011 – Ianuarie 2012 cu ajutorul a 30 de voluntari, angajaţi ai spitalului. Astfel, în cadrul compartimentului Anestezie, Terapie Intensivă (1 salon), dar şi în blocul operator (5 camere) au fost efectuate lucrări de renovare şi dotare cu mobilier medical, 4 monitoare funcţii vitale, 1 centrifugă si 4 mese pentru instrumentarul medical.

Prin reabilitarea spălătoriei s-au creat condiţii bune de lucru pentru personalul medical, dar a crescut semnificativ şi gradul de igienă a activităţii desfăşurate. În 6 camere a fost schimbată tâmplăria şi au fost realizate lucrări de reparaţii, iar achiziţia şi montarea unei maşini de spălat va permite un consum redus de apă şi electricitate.

Spitalul Municipal din Câmpia Turzii reprezintă un important punct medical, înregistrând anual aproximativ 7.000 pacienţi.

Potrivit coordonatorului şi beneficiar al proiectului, Septimia Motorga – “La finalul implementării proiectului pacienţii şi cadrele medicale beneficiază de confort şi condiţii igienico-sanitare optime pentru realizarea actului medical. Mulţumim Rompetrol pentru sprijinul acordat, pentru că ne-aţi oferit posibilitatea de a schimba în bine comunitatea în care ne desfăşurăm activitatea!”.

—————-

Despre “Împreună pentru fiecare”

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunităţile locale din toate judeţele ţării pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.