Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Responsabilitate sociala cu manageri, consultanti si primarie la Cluj: plantarea de copaci în cartierul Mănăştur

0

Cora Cluj-Napoca împreună cu ASCENDIS şi cu susţinerea Primăriei Cluj-Napoca demarează un proiect de responsabilitate socială

Cora Cluj-Napoca implementează, împreună cu ASCENDIS, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, un proiect de formare profesională. Ca parte a acestui proiect, în următorii doi ani,  vor fi desfăşurate activităţi care vor avea caracter de responsabilitate socială.

„Anul acesta, echipa de management cora Cluj-Napoca şi-a propus ca, pe lângă programul de formare profesională început cu ASCENDIS, să iniţieze, în paralel, şi o serie de activităţi de educare socială, în sprijinul comunităţii locale. Vom derula o serie de mici proiecte, precum igienizarea unor spaţii verzi, ecologizarea unor zone montane şi sprijinirea unor categorii sociale defavorizate”, declară Claudia Mirică, directorul hipermarketului cora Cluj-Napoca.

Prima iniţiativă de acest gen va avea loc miercuri 14 noiembrie şi va consta în plantarea de copaci în cartierul Mănăştur, în zona staţiei Minerva Mănăştur. La acţiune va participa echipa de management cora Cluj-Napoca, împreună cu facilitatori ASCENDIS. De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanţi ai primăriei Cluj-Napoca, întrucât aceste prime acţiuni sunt sprijinite de autorităţile locale.

„Ne bucură iniţiative de acest gen şi le încurajăm de fiecare dată, pentru că transmit un mesaj puternic: comunitatea locală ar trebui să fie o preocupare a tuturor membrilor săi!”, a declarat primarul Emil Boc.  

A doua iniţiativă va avea loc joi, 15 noiembrie, în comuna Gilău. Într-o singură zi, echipa de management a cora Cluj-Napoca şi facilitatori ASCENDIS vor repara şi renova o casă în care locuiesc cinci copii orfani.

„Derulăm anual, în întreaga ţară, peste 300 de zile de teambuilding. Multe dintre aceste programe au la bază activităţi de responsabilizare socială. Evenimentele de acest tip adaugă valoare atât participanţilor direcţi, cât şi comunităţilor locale, având rezultate vizibile imediate. Contribuţia ASCENDIS în aceste proiecte constă în facilitarea tuturor activităţilor şi în susţinere financiară, prin sponsorizarea unei părţi din materialele utilizate”, explică Lucia Man, consultant ASCENDIS.

Despre cora:

cora, marca Grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail din Europa. Grupul franco-belgian  este prezent pe piaţa din România din anul 2003.Filozofia cora este concentrată în jurul preţului şi a diversiăţii ofertei comerciale, confortului la cumpărare, serviciilor şi, mai ales, atenţiei oferite clienţilor.

www.cora.ro

Despre ASCENDIS:

Înfiinţată în 1997, ASCENDIS este cea mai mare companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, cu o echipă de 40 de consultanţi şi facilitatori şi cu un portofoliu de peste 140 de clienţi constanţi. În anul 2011, ASCENDIS a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 4,2 milioane de euro.

În 2011, ASCENDIS Process Management a devenit singura firmă de training din România certificată drept centru de training şi certificare Lean Six Sigma de către International Association for Six Sigma Certification şi PEOPLECERT; ASCENDIS a adus în România certificările internaţionale SHRM (Society for Human Resources Management) pentru specialiştii în resurse umane; ASCENDIS a devenit prima companie din România acreditată să desfăşoare cursuri e-learning în domeniul asigurărilor.

Printre clienţii grupului se numără:

Aced, Agricover, Altex, Ambinet, AT Augsburg, Cargill, Chevron-Texaco, DAAS, Dufa, Dr. Oetker, Ikea România, Kaufland, Kraft Foods, LCC Paints Distribution, Life Care, MB Distribution, Metro România, Nestle Romania, OBI România, Romstal, Saff, Schachermayer, Valvoline, Europharm – GSK, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Pfizer,  BCR, BCR BpL, BRD, BRD Finance, CEC Bank, Eximbank, Express Finance, Groupama, ING Asigurări de Viaţă, Millennium Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank, GE Money, Uniqa, Arctic, Bosch Rexroth, Cameron România, Continental Automotive, Dacia Group, Danone, Ford, Holcim, Saint Gobain, Wienerberger, Ericsson Telecomunications România, Ixia, Novensys Corporation, Oracle, Orange România, Orange Moldova, Moldtelecom, Vodafone, DSV Solutions, Acvatot, Dalkia, CEZ, GDF Suez, Enel, E.ON România, MOL România, Petrom, Rompetrol.

www.ascendis.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.