Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ReGeneraţia participa cu 2 cauze la Semimaraton Sibiu in 16 iunie

0

În 16 iunie, când Sibiul se pune în mişcare şi dă startul la semimaraton, ReGeneraţia va fi prezentă cu două proiecte importante pentru comunitate, pentru societate și nu în ultimul rând, importante pentru tineri. Aceste două proiecte sunt Tineri în spatele volanului și Dialog Anti-drog.

Primul este un proiect de informare şi conştientizare a tinerilor care se vor urca în curând la volan și vor fi participanți activi la traficul sibian, cu privire la propria persoană şi a celor din jurul lor.

Sentimentul de libertate şi adrenalina cresc în momentul în care tinerii se văd cu carnetul de şofer luat şi cu volanul în mână. În condiţiile acestea conducerea preventivă este doar un capitol plictisitor din cărţile rutiere, când el ar trebui de fapt să fie respectat ca un cod deontologic al oricărei alte meserii; noi ne propunem să punem o lumină realistă asupra nevoii de recunoaștere și de asumare a acestui stil preventiv într-un mod conștient.

Activităţile stabilite de noi în cadrul acestui proiect constau în sesiuni de informare prin diferite metode non-formale precum şi sesiuni de training în care liceenii vor afla ce înseamnă şofatul preventiv, care sunt riscurile pe care le previn, care sunt metodele de a fi în siguranţă la volanul maşinii şi nu numai.

Al doilea proiect, Dialog Anti-drog, este derulat de ReGeneraţia şi Liquid the Pub. Acesta este un proiect de conştientizare a riscurilor consumului de droguri. În cadrul lui se vor desfăşura în paralel campanii de informare în liceele din Sibiu la orele de dirigenție şi în cadrul şedinţelor cu părinţii elevilor. Schimbările pe care proiectul urmăreşte să le aducă o dată cu derularea lui sunt scăderea consumului de droguri, în special etnobotanice şi informarea tinerilor cu privire la urmările pe care le are consumul de stupefiante.

ReGeneraţia este un ONG tânăr, dinamic, implicat şi direct interesat de viaţa socială și de tineri şi îşi doreşte să fie susţinut în aceste două proiecte cât şi în cele pe care le va demara în viitor.

Vă invităm așadar să ne susțineți fie prin participarea ca și alergator la Semimaraton sau la Cros (detalii: maratonsibiu.ro/despre/implicare-persoane-fizice), fie să vă înscrieți pur și simplu ca susținător al proiectelor noastre (detalii: maratonsibiu.ro/sustinatori/inscriere-sustinator-2)

Scris de Anișoara Bună

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.