Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Putem păstra medicii acasă sau îi oferim pe tavă străinilor?

0

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” a organizat marţi, 27 septembrie 2011, ora 13.00, în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, în sala Clubul Oamenilor de Afaceri „Dr. Augustin Raţiu”, conferinţa de presă pentru prezentarea raportului sinteză al audierii publice.

Raportul comisei de experţi, alcătuită din prof. dr. Marius Bojiţă – preşedinte UMF Cluj-Napoca, Emilia Groza – preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Cluj,  sociolog dr. Ana  Luduşan – preşedinte LADO (filiala Cluj), Ioan Lumperdean – prof. dr. FSEGA – UBB, Florin Şomodi – membru Leo Bastion Cluj-Napoca, a fost realizat pe baza celor 20 de depoziţii strânse în urma audierii publice din data de 21 septembrie.

În cadrul conferinţei de presă, comisia de experţi a prezentat cele mai importante cauze ale emigrării medicilor identificate de depozanţi, precum şi soluţiile propuse de aceştia pentru combaterea acestui fenomen.

Au fost identificate soluţii de impact major pentru rămânerea în ţară a medicilor clujeni:

  • construirea Spitalului Regional de Urgenţă sau a altor spitale în parteneriat public-privat;
  • valorificarea de către primărie a spaţiilor locative neutilizate sau a apartamentelor preluate de bănci şi transformarea lor în locuinţe sociale pentru tinerii medici şi familiile acestora pentru primii ani de activitate;
  • creşterea calităţii servicilor medicale să fie stabilită ca o prioritate pentru municipalitate;
  • asumarea brandului medical şi academic pentru Cluj;
  • implementarea unor programe de tip CSR (Corporate Social Responsability) pentru  realizarea obiectivelor spitaliceşti sau clinice;
  • încurajarea turismului medical.

Întregul raport al audierii publice poate fi consultat pe http://lobbypentrucluj.blogspot.com/.

De asemenea, domnul Iosif Pop, preşedintele grupului de iniţiativă „Lobby pentru Cluj”, a ţinut să reamintească că această audiere publică face parte dintr-un ciclu de consultări publice încadrate în tema vastă ”Calitatea vieţii în Cluj-Napoca”. Domnul Pop doreşte ca acest exerciţiu de democraţie să fie un exemplu pentru viitorii candidaţi la funcţia de primar, dar şi pentru ceilalţi decidenţi politici fapt care ar duce la revitalizarea dialogului civic în municipiul Cluj-Napoca”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.