Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Producătorul de hârtie DS Smith lansează un program de educație ecologică în școlile din Zărnești

0

Zărnești, 24 septembrie 2020: DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, lansează un proiect pilot de educație ecologică în școlile gimnaziale din Zărnești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Acțiunea se adresează elevilor din învățământul primar și are ca scop furnizarea de informații utile despre protecția mediului și reciclare, dar și despre importanța unei economii circulare, axată pe sustenabilitate.

Programul este adaptat scenariilor actuale de învățământ și poate fi derulat atât online, cât și la clasă. Cadrele didactice vor avea la dispoziție resurse educaționale atractive, special dezvoltate de către fabrica de hârtie DS Smith Zărnești și sfaturi utile care vor ajuta copiii să înțeleagă conceptele cheie și să dezvolte comportamente benefice. Toate noțiunile învățate în cadrul programului pot fi apoi aplicate în viața de zi cu zi.

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a declarat: “Obiectivul nostru, la DS Smith, este de a schimba lucrurile în bine și de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității. Acest lucru este valabil și atunci când vorbim de colectarea selectivă a deșeurilor și reciclare și așa a luat naștere proiectul nostru pilot de educație ecologică. Ne dorim să îi familiarizăm pe cei mici cu grija față de mediu într-o formă veselă, pe înțelesul lor. Avem convingerea că acțiunea se va bucura de succes și va putea fi extinsă, în viitor, la nivel județean sau chiar național.”

Dezvoltarea economică și industrială au determinat o creștere semnificativă a consumului și, implicit, a vitezei cu care resursele planetei se epuizează. În acest context, este o nevoie tot mai mare de a educa noile generații cu privire la grija faţă de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor şi reciclare. Compania DS Smith s-a angajat să fie o prezență activă în cadrul comunității din Zărnești şi să aducă o contribuție pozitivă, subliniind rolul pe care îl are sustenabilitatea.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Despre DS Smith:
DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith se axează pe crearea unor soluții de ambalare inovative și sustenabile în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați. Folosindu-se de expertiza coroborată a celor trei divizii – Ambalaje, Reciclare și Hârtie – DS Smith lucrează alături de clienții săi pentru a identifica soluții ce reduc complexitatea și aduc beneficii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.