Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PESTE 4000 DE OAMENI ÎN PRIMA ZI

0

PESTE 4000 DE OAMENI ÎN PRIMA ZI LA ASTRA FILM FESTIVAL 2013

 Dumitru Budrala, director fondator

Astra Film Festival 2013, ediţia aniversară de 20 de ani, a debutat în plină forţă luni, 14 octombrie, iar Sibiul a devenit din nou capitală internaţională a filmului documentar. Peste 4000 de oameni au trecut pragul celor 3 săli de cinema din Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu în prima zi a festivalului la filmul de deschidere Google şi creierul mondial şi la Astra Film Junior, program dedicat copiilor şi adolescenţilor. Emoţii, nostalgii, foarte multe amintiri, dar şi entuziasmul unei noi ediţii, iată câteva cuvinte ce ar putea descrie prima din cele şapte zile de sărbătoare la AFF.

Dimineaţa, Astra Film Junior şi-a deschis porţile pentru câteva mii de copii care, însoţiţi de învăţătoare sau părinţi, s-au bucurat de filmele proiectate şi au aflat cum se joacă micuţii din Rwanda, cum se dansează în Georgia sau cum se fabrică jocurile video preferate de ei. Vor urma alte trei zile pline de surprize pregătite pentru cei mici.

La ora 19 a avut loc deschiderea oficială a ediţiei aniversare Astra Film Festival. Pentru început, a fost proiectat un film aniversar AFF, ce spune pe scurt povestea celor 20 de ani de festival, cu obstacolele, dar şi cu marile împliniri ale primului festival de film documentar din România.

Ben Lewis, regizor

A urmat filmul Google şi creierul mondial, un documentar prezentat în premieră în România, iar la finalul proiecţiei regizorul Ben Lewis a petrecut mai mult de o oră la sesiunea de Q&A şi a răspuns la întrebările publicului într-un dialog antrenant în care a fost dezbătut pe larg subiectul filmului şi nu numai.

Ada MileaSeara s-a încheiat cu un concert Ada Milea, care alături de actorii clujeni Anca Hanu şi Cristi Rigman, au susţinut un concert vibrant aplaudat minute bune de către audienţă.

Astăzi, 15 octombrie, continuă maratonul de filme la AFF. La ora 18 are loc premiera absolută a filmului Combinatul / The Unit, în prezenţa autoarei Maria- Cătălina Andrieş. Drill Baby Dril, documentarul lui Lech Kowalski va putea fi urmărit de la ora 20, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de Q&A în prezenţa autorului. La ora 21 publicul poate vedea filmul Three Sisters al lui Wang Bing, autor consacrat de film documentar. Cu peste 25 de filme proiectate, a doua zi de Astra Film Festival se anunţă a fi una foarte intensă şi se va încheia cu un concert al trupei Bucium.

Astra Film Festival 2013, Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM ASTRA şi Fundaţia Astra Film.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerul Culturii.

Parteneri: Institutul Cultural Român, Consulatul General German Sibiu, Fundaţia pentru parteneriat, Teatrul Naţional Radu Stanca, Formula AS, Lobby Art

Acţiune cofinanţată de Consiliul local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

Coproducător: TVR2

Parteneri media: HBO, TV5 Monde, Discovery Channel, TVR Cluj, TVR Internaţional, Digi 24, Digi Film, Radio România Cultural, RFI România, Radio Cluj, Radio Tg. Mureş, Antena 1 Sibiu, Magic FM, HotNews.ro, România Liberă, Academia Caţavencu, EVZ, Port.ro, Dilema Veche, The One, Caţavencii, Art Act Magazine, LiterNet.ro, CinemaRX.ro, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Zile şi Nopţi, FilmReporter.ro, GingerGroup.ro, CineFan.ro, BeWhere!, Lapunkt.ro, TOTB.ro

Sponsori: HBO, Takata (sponsor principal), Marquardt, Flaro, Sinecon, Generali, Empire Video Production, Ibis, TESS, Cine Labs, Stage Expert

Astra Film Junior

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.