Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriat pentru Antreprenoriat Rural. Conferință de prezentare a celor mai bune planuri de afaceri

0

Parteneriat pentru Antreprenoriat Rural

Conferință de prezentare a celor mai bune planuri de afaceri din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității resurselor umane în mediul rural și promovarea antreprenoriatului în activități non-agricole”

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă va organiza Marți 3 Aprilie 2012, în incinta hotelului Royal Classic, Cluj-Napoca, conferința ”Parteneriat pentru Antreprenoriat Rural”.

În cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității resurselor umane în mediul rural și promovarea antreprenoriatului în activități non-agricole”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, aproximativ 250 de persoane, din Centrul, Vestul și Nord-Vestul țării, au beneficiat de cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale, cum ar fi contabilitate, comunicare in afaceri, elaborarea planului de afaceri, bazele marketingului, utilizarea calculatorului și demararea unei afaceri.

Însă vrem să ducem acest proiect mai departe și am propus 9 planuri de afaceri care merită să fie auzite de către oameni de business, reprezentanți ai unor instituții bancare și non-bancare, și membrii ai sectorului non-profit cu interese în zona dezvoltării antreprenoriale sau dezvoltării rurale. Conferința își propune să deschidă dialogul între acești actori, să creeze un cadru motivant, propice pentru dezvoltarea micilor antreprenori rurali. Ideile de afaceri se încadrează în domenii precum servicii organizare evenimente, producție de ceaiuri naturale, prelucrarea obiectelor din lemn, apicultura, prelucrarea fructelor pentru obținerea de sucuri naturale, linie de producție de agropeleți din biomasă, promovare turistică prin punerea în valoare a gospodăriilor țărănești și pensiunilor în mediul rural.

Vă invităm să urmăriți pagina de web a fundației, www.civitas.ro și profilul noastru de Facebook www.facebook.com/CivitasAlapitvany pentru informații privind proiectele noastre de dezvoltare antreprenoriala în mediul rural, dar și alte proiecte ce își propun dezvoltarea societății civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.