Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriat între FCC și FC Universitatea Cluj. Fondul pentru Cluj

1

Fundația Comunitară Cluj și FC Universitatea Cluj anunță încheierea unui parteneriat în vederea dezvoltării Fondului “U pentru Cluj”. Prin acest parteneriat, FC Universitatea Cluj își propune să contribuie cu resurse la dezvoltarea comunității locale, susținând în special proiectele adresate copiilor și tinerilor sportivi, dar și veteranilor sportului clujean.

A fost prezentată prima linie de produse oferite de Club spre licitație, sumele încasate urmând să intre în Fondul “U pentru Cluj”. Fondul “U pentru Cluj” va fi dezvoltat printr-o serie de activități de atragere de resurse, respectiv de acordare de finanțări și burse. Modalitățile luate în calcul pentru construirea fondului vizează, printre altele, acțiuni de marketing comunitar, cum ar fi: direcționarea de procente din vânzările de bilete, vânzarea de produse personalizate, dar și sisteme speciale de licitație.

Primele produse create în acest sens sunt tricourile care au fost prezentate ieri de jucătorii U Cluj la meciul inaugural. Realizate în serie unică, acestea sunt o replică după tricourile originale purtate de echipa U Cluj în 1920. Acestea vor fi licitate online pe platforma www.upentrucluj.ro, începând din data de 12 octombrie ână luni, 31 octombrie 2011.

Prețul de pornire al fiecărui tricou este de 500 de lei.

“FC Universitatea Cluj vine mai aproape de orașul său printr-un model de implicare în comunitate care la noi lipsește. Ne pasă de generațiile tinere de sportivi și de veteranii care au nevoie de sprijinul nostru, motiv pentru care – pentru 2011-2012 – am decis să investim în aceste două direcții. Și încurajăm și alte grupuri să ni se alăture”, subliniază Călin Hințea, președinte FC Universitatea Cluj.

Sumele atrase și direcționate spre Fondul “U pentru Cluj” vor fi administrate de Fundația Comunitară Cluj, care va gestiona inclusiv procesul de acordare de finanțări, alături de un comitet alcătuit din reprezentanți ai partenerilor, respectiv ai celor două categorii ce vor fi susținute. În următoarea lună, Fundația va dezvolta un calendar de activități ce vizează atragerea de resurse și acordarea de finanțări.

“Vom crea oportunități pentru tinerii care vor să practice un sport, însă nu au resursele necesare, și vom spune poveștile nespuse ale veteranilor sportului clujean. Toate acestea, într-un cadru care oferă ocazii de implicare atât membrilor echipei active a clubului, cât și suporterilor, celor care îi susțin – și în general, clujenilor”, declară Simona Șerban, director executiv FCC.

Detalii complete vizând parteneriatul și construirea fondului “U pentru Cluj” pot fi urmărite pe
www.upentrucluj.ro.

***
Despre Fundaţia Comunitară Cluj
Punem în legătură nevoile și resursele Clujului pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm.

În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de peste 500.000 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.

Despre FC Universitatea Cluj
Înființată în 1919, Universitatea Cluj nu este doar o echipă de fotbal. Universitatea Cluj este un mod de viață, o legendă născută în inima Ardealului din tot ce are Clujul mai frumos: viață studențească, viață de familie, spirit de echipă. De aproape un secol, Universitatea Cluj este o adevarată familie, o familie ai cărei membri au transmis peste generații dragostea pentru culorile alb-negru. Universitatea Cluj este, fără discuție, o învingătoare în lupta pentru inimile clujenilor. Acum, echipa s-a angajat într-o luptă acerbă pentru a-și recâștiga locul pe care îl merită în clasamentele oficiale, un loc care să răsplătească minunații suporteri care au stat alături de U Cluj la bine și la rău.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.