Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mos Craciun a indeplinit dorintele a peste 800 de copii din satele clujene

0

Cluj-Napoca, 22 decembrie 2016 –  Campania de Craciun „Letters to Santa” derulata de fundatia World Vision Romania, biroul zonal Cluj, a adus bucuria sarbatorilor de iarna unui numar de peste 800 de copii din 35 de sate din judet. Cu ajutorul companiilor partenere, dar si a unor donatori individuali, Mos Craciun le-a indeplinit si in acest an dorintele micutilor.

SONY DSC

In cadrul campaniei „Letters to Santa”, cei peste 800 de copii i-au scris Mosului tot ce si-ar dori sa primeasca, iar acesta le-a indeplinit dorintele prin intermediul angajatilor companiilor partenere. Nu mai putin de 15 companii locale si multinationale, cu sediul in Cluj-Napoca, s-au implicat anul acesta in campania de Craciun derulata de World Vision Romania. Angajatii acestor companii au primit scrisorile copiilor si au incercat, pe cat posibil, sa le indeplineasca toate dorintele. Valoarea cadourilor oferite a depasit 21.000 de euro.

„Ne bucuram ca si in acest an am reusit sa aducem putin din spiritul Craciunului unui numar record de copii din satele clujene. Cu sprijinul partenerilor locali, carora le suntem recunoscatori, le-am oferit copiilor experiente de neuitat, care suntem convinsi ca se vor transforma in amintiri pe care le vor pretui multi ani de acum inainte”, a declarat Valentin Sabau, manager zonal World Vision Romania.

Pe langa cei 800 de copii care s-au intalnit cu spiridusii Mosului, 20 de familii aflate in pragul saraciei au primit ajutoare extrem de necesare pentru a le putea oferi copiilor conditii minime de confort – masini de spalat semiautomate, paturi, saltele, pilote, cadouri pentru copii si alimente pentru o masa bogata de Craciun.

Companiile care s-au implicat in aceasta campanie sunt: Steelcase, 3Pillar Global Romania, Sykes, Emerson, Hewlett-Packard Romania, Hewlett Packard Enterprise Romania, Evalueserve, Corebuild, Qbuiz, Grand River, UMT, Scoala Elf, Spyche, ISDC si Lateral.
***
Despre World Vision Romania
World Vision Romania este o fundatie crestina care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Asociatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 26 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro,
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,
http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.