Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MECEFF 2013: SELECȚIA PREȘEDINTELUI

0

 

La fel ca și anii trecuți, ediția din 2013 a MECEFF – Mediaş Central European Film Festival propune o serie de evenimente speciale, precum deja amintitul program „Țară invitată: Germania”… Astfel, în cadrul MECEFF 2013, publicul va putea urmări filme alese special de președintele festivalului, domnul Radu Gabrea, și strânse sub titulatura de „Selecția Președintelui”.

Singing Blacksmith

Oaspete de onoare al acestei ediții, Regina Ziegler va prezenta la MECEFF câteva dintre filmele realizate în Germania de unul dintre colaboratorii săi permanenți, regizorul Wolf Gremm (Fabian, Kamikaze 1989, Rainer Werner Fassbinder: Letzte Arbeiten), Korczak, filmul lui Andrzej Wajda pe un scenariu de Agnieszka Holland, filmul de televiziune Mutter muss weg (2012) în regia lui Edward Berger și thrillerul erotic Solo für Klarinette regizat de Nico Hofmann în 1998. De asemenea, tot în cadrul MECEFF, va fi difuzat serialul TV Weissensee, laureat în 2011 cu premiul pentru „Cel mai bun serial TV” de către Academia Germană de Televiziune. Serialul urmărește povestea a două familii cum nu se poate mai diferite din Berlinul de Est, una implicată activ în statul est-german, iar cealaltă formată din intelectuali disidenți. Tot o producție Regina Ziegler este, de altfel, și omnibusul Erotic Tales, ale cărui scurtmetraje au drept autori pe câțiva dintre cei mai sonori regizori ai cinema-ului mondial:Bob Rafelson, Melvin van Peebles, Susan Seidelman, Ken Russell, Mika Kaurismäki sau Hal Hartley.

Totodată, în cadrul secțiunii „Selecția Președintelui” publicul cinefil prezent la Mediaș va avea ocazia să vadă o serie de filme clasice în limba idiş, restaurate şi cu subtitrări noi în limba engleză, oferite de Centrul Naţional pentru Film Evreiesc (NCJF) de la Universitatea Brandeis din Waltham, Massachusetts. Fondat în 1976, NCJF este recunoscut ca lider internaţional în domeniul colectării, restaurării şi expunerii artei şi culturii evreieşti. Centrul a fost vârful de lance al repunerii în drepturi a cinematografiei idiş şi a readus în vizorul publicului multe filme aproape uitate. Cea mai importantă misiune a NCJF este păstrarea şi restaurarea filmelor rare sau în pericol de a se pierde. De la fondarea sa și până acum, Centrul a restaurat peste 100 de filme rare care stau mărturie pentru diversitatea şi entuziasmul culturii evreieşti, incluzând 38 de filme idiş. Cele cinci filme prezentate la MECEFF 2013 prin amabilitatea NCJF sunt Bar Mitzvah (Henry Lynn, SUA 1935), povestea lui Israel, un văduv polonez care îşi pregăteşte fiul, Yudele, pentru ceremonia de Bar Mizvah, totul presărat cu numeroase cântece tipice pentru o scenă de vodevil şi pentru teatrul Idiş din partea estică inferioară; Dumnezeu, omul şi diavolul / God, Man and Devil (Joseph Seiden, SUA 1949), povestea unui pariu între Dumnezeu şi Satan ce are consecinţe cumplite asupra oamenilor, inspirată de piesa omonimă a lui Jacob Gordin; Drumul este lung / Long is the Road (Herbert B. Fredersdorf & Marek Goldstein, SUA/Germania ocupată 1948), prima co-producţie ce prezintă Holocaustul dintr-o perspectivă evreiască, realizată de şi cu evrei strămutat la Landsberg, cea mai mare tabără pentru personalele rămase fără casă în Germania ocupată de americani; Fierarul cântăreţ/ The Singing Blacksmith(Edgar G. Ulmer, SUA 1938), ce-l are drept protagonist pe Moishe Oysher, renumitul cântăreţ şi starul de radio Idiş – secvenţele recent descoperite și adăugate, fac din acest film versiunea cea mai completă; și Uvertură gloriei / Overture to Glory (Max Nosseck, SUA 1940), povestea unui cântăreț de sinagogă (interpretat de același Moishe Oysher), care lasă la o parte rugăciunile pentru a cânta la Opera din Varşovia.

Cea de-a treia ediţie MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, unicul festival din România consacrat cinematografiilor ţărilor vecine cu România, din perimetrul „Europei Centrale”, va avea loc la Mediaș, județul Sibiu, în perioada 24-28 iunie.

……………………………………………………………………………………………………………………….

MECEFF – Mediaş Central European Film Festival este organizat de Ecran Cinema Management, Primaria Mediaș, CNC, Regiunea Târnavelor și Ministerul Culturii.

Website: www.meceff.ro

Facebook: http://www.facebook.com/#!/MeCEFF

Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Radio România Târgu Mureș, Zile şi Nopţi, Port.ro, Cinemagia, Film New Europe, CinemaRx, Rondul de Sibiu, Liternet, Cinefan, Film Reporter, Blog de cinema, România Pozitivă, ArtActMagazine, Studentie.ro,

Nova TV, Radio Mediaş, Radio Ring, Monitorul de Mediaş, Rondul de Sibiu, Sibiu 100%, Mediaş Newes – Mircea Hodarnau, Feri Teglas Blog, I Love Mediaş, Adevărul Verde în Faţă, Daniel Dabacan blog

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.