Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai aproape de copiii și tinerii din casele de tip familial din județul Alba

0

Am ajuns la finalul celei de-a treia ediții a proiectului „Special Youth Development Program”, proiect care s-a desfășurat în 4 case de tip familial din județul Alba și care, în această ediție, și-a propus dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor și tinerilor pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și facilitarea integrării sociale prin tehnici de psihodramă.

56 de copii și tineri din Casele de tip familial „Rița Gărgărița” din Alba Iulia, „Izvorul Tămăduirii” și „Adolescența” din Oarda de Jos și „Rebeca” din Teiuș au participat în perioada iunie – august 2020 la 40 de ședințe de consiliere de grup, ședințe în cadrul cărora și-au dezvoltat cunoștințe și abilități de lucru în echipă, relaționare eficientă, comunicare asertivă, stimă de sine, control al emoțiilor, gestionare a conflictelor, stil de viață sănătos, planificare, organizare și luarea deciziilor. Fiecare casă de tip familial a fost dotată cu laptop, videoproiector și materiale educaționale necesare în desfășurarea proiectului și în diferite activități educaționale pe care acestea le vor propune în viitor.

În cadrul aceluiași proiect 20 de specialiști, educatori, psihologi și asistenți sociali, din județul Alba au participat la webinarul „Dezvoltarea abilităților de viață la copii și tineri prin tehnici de psihodramă”, susținut de psihologii și formatorii Popescu Ioana-Mirela și Popescu Ioan-Valentin, din cadrul Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc. Popescu Ioan-Valentin este psihoterapeut licențiat în Psihodramă Clasică.

Specialiștii din cadrul Asociației Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc au realizat și publicat în cadrul proiectului un ghid de activități pentru educatori, „Dezvoltarea abilităților de viață la copii și tineri – ghid de activități„ și un caiet de lucru pentru beneficiari care cuprind 10 lecții ce îmbină învățarea prin joc și cooperare și tehnici de psihodramă clasică. Ghidul și caietele de lucru au fost distribuite caselor de tip familial participante și au fost utilizate în cadrul ședințelor de consiliere.

Proiectul „Special Youth Development Program” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.