Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Licitaţia obiectelor-de-necumpărat!

0

 Licitaţia obiectelor-de-necumpărat!

Fundaţia Comunitară Cluj (FCC) a lansat cea de-a doua ediţie a licitaţiei obiectelor-de-necumpărat, care se derulează online începând de anul acesta, pe liciteaza.injoycluj.ro. Pentru aceasta, am adunat o serie de obiecte, produse şi servicii speciale din comunitate, iar sumele mobilizate din vânzarea acestora vor fi direcţionate spre Fondul InJoy Cluj, din care FCC va finanţa proiecte în următoarele domenii: cultură-artă, stil de viaţă sănătos, hobby-uri şi cartiere prietenoase. Obiectele-de-necumpărat  au fost acordate în regim de gratuitate de către companii şi persoane fizice, care au recomandat şi preţuri de pornire pentru licitaţie, obiectivul financiar al acestei campanii fiind de 20.000 de lei.

 

Obiectele colectate şi puse în licitaţie publică de către FCC provin din arii diverse – de la fotografii şi poveştile din spatele acestora, până la bijuterii şi piese unicat, pachete speciale de sport şi agrement sau ore de pian, oferite de un copil talentat. În plus, vor fi adăugate noi obiecte pe parcursul derulării campaniei.

„Cu ajutorul platformelor online şi al canalelor social media, am reuşit să ajungem la oameni motivaţi din comunitate, interesaţi să contribuie la schimbarea în bine a oraşului donând obiecte speciale, oferindu-şi timpul, talentul şi creativitatea. E un model pe care ne propunem să îl dezvoltăm în continuare: vom permanentiza platforma www.injoycluj.ro, pe care se vor găsi produse deosebite, licitate mai departe în cadrul campaniilor următoare”, subliniază Simona Şerban, directorul executiv al FCC.

Printre obiectele licitate în cadrul campaniei Obiecte-de-necumpărat se află o fotografie oferită de către Voicu Bojan, însoţită de povestea  publicată de autor în revista National Geographic Traveller.

„Oamenii lumii mele reprezintă o sumă a unor întâlniri mirabile. Acestea au rămas fixate de-a lungul anilor în insectarul meu afectiv. Pe lângă unii dintre aceşti oameni doar am trecut în călătoriile mele, pe alţii îi revizitez mereu, de ani buni. Lângă toţi am adăstat într-un anumit moment spaţio-temporal şi am încercat să-i înţeleg. De la fiecare am învăţat câte ceva important despre viaţă. Pe toţi i-am fotografiat cu pasiune şi încerc să redau aici povestea lor. Lumea mea ar fi mult mai mică şi mai searbădă dacă nu i-aş fi întâlnit”, scrie Voicu Bojan.

De asemenea, Cristiana Dragoş Roman, micuţa pianistă din Cluj, premiantă a concursurilor de profil din ţară şi din străinătate, a oferit un „obiect” special pentu licitaţia dedicată Fondului InJoy Cluj: un pachet de 12 ore de pian, de care va beneficia un alt copil. La rândul său, actorul Bogdan Rădulescu a decis să se implice în campanie donând pentru licitaţie un workshop de joc şi joacă ce poate fi achiziţionat de o companie pentru propriii angajaţi, înlocuind formulele standard de traininig.

„Ce face un actor pe scenă când uită textul? De ce unii actori sunt spontani, haioşi, spirituali şi au o energie aparte, cuceritoare? Cum de reuşesc să se transforme pentru rolurile lor? E tehnică, e muncă multă, sunt secrete care se pot dezvălui şi pot fi învăţate. Iar toate acestea se întamplă în cadrul unui workshop de joc şi… joacă”, subliniază actorul.

Un tricou de colecţie marca U Cluj, alături de cercei handmade personalizaţi tot cu simbolul U Cluj, un zbor de 30 de minute în tandem cu parapanta sau un colier handmade din hârtie reciclată se află, de asemenea, printre obiectele licitate. Regăsiţi lista completă şi descrierea lor pe liciteaza.injoycluj.ro. Licitaţia continuă până joi, 24 ianuarie 2013.

 

Fundația Comunitară Cluj

Punem în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare de peste 750.000 de lei, pentru proiecte și burse.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.