Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Cluj se deschide primul spaţiu de învăţare în educaţia pentru dezvoltarea durabilă din România

0

Părinţii clujeni pot alege pentru copiii lor o nouă alternativă de program after school. În data de 19 septembrie se deschide Centrul de animaţie EcoSystem, primul spaţiu de învăţare în domeniul Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă din România. În Centrul EcoSystem 15 copii cu vârste cuprinse între 7-13 ani vor putea să-şi dezvolte competenţele şi valorile vizate de educaţia pentru dezvoltare durabilă.

Centrul oferă un altfel de program after school fiind un spaţiu de învăţare, dezvoltare şi de joacă în care copiii învaţă în ritm propriu şi într-o formă alternativă. EcoSystem nu este un program scoală după scoală ci un centru în care copiii învaţă să fie responsabili prin joc şi prin activităţi de animaţie.

Principiile educaţionale pe care se bazează întregul program sunt învăţarea prin descoperire, învaţarea experenţială – learning by doing şi educaţia bazată pe proiecte.

Pe lângă rezolvarea temelor copiii vor putea participa la ateliere de teatru alternativ, ateliere de fotografie, ateliere de creativitate, experimente ştiinţifice, jocuri sportive, ateliere de gătit fără foc, ateliere de alimentaţie sănătoasă, ateliere de dezbateri, ateliere de hand-made, ateliere de bune maniere, activităţi de citit, ateliere de creaţii de poveşti, jocuri de înţelegere a valorii banilor, activităţi ecologice şi voluntariat. Copiii din EcoSystem vor realiza 2 ore de voluntariat pe săptămână, vinerea, prin diferite activităţi precum: scrierea unei scrisori de mulţumire, plantarea de flori, ecologizarea unei mici zone pe care copiii o folosesc constant, vizite la centre de plasament, vizite în diferite instuţii a căror activitate este importantă pentru comunitate.

Părinţii pot afla mai multe detalii cu privire la program şi la înscrieri pe site-ul http://ecosystem.initiativedurabile.ro

Centrul de animaţie EcoSystem este un program educaţional dezvoltat de AIDA, Asociaţia pentru Iniţiative Durabile – Alternative, sucursala Cluj-Napoca. EcoSystem este acţiunea prin care AIDA face pasul spre economia socială şi spre principiile acesteia.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.