Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Centrul Medical Pro-Vitam Sfântu Gheorghe s-au prelucrat peste 2.400 de teste pentru depistarea noului coronavirus

0

În cadrul Centrului Medical PRO-VITAM Sf. Gheorghe pacienții pot beneficia de opțiunea testării pentru virusul SARS-CoV-2 (COVID-19) prin diferite metode. Laboratorul Pro Vitam este acreditat din partea Ministerului Sănătății pentru efectuarea de testari Real Time – PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, fiind singurul laborator din județul Covasna participant în Programul Național de Prevenire a Bolilor Transmisibile.

Până la această dată, în laboratorul clinicii Pro-Vitam s-au prelucrat peste 2.400 de teste pentru depistarea noului coronavirus, 75% fiind efectuate la cererea unităților sanitare publice și private. 

Laboratorul de biologie moleculară este dotat cu două aparate de testare RT-PCR, putând efectua 100 de teste/zi. În caz de necesitate, această capacitate de 100 de teste pe zi poate fi și dublată dacă este nevoie, pentru că personalul este dispus să lucreze suplimentar astfel încât să acopere toate cerințele.

“Odată cu apariția primului caz de COVID-19 în Europa, am mobilizat echipa noastră de cercetare astfel încât să putem contribui cât mai eficient în lupta împotriva pandemiei. Suntem la curent cu cele mai noi rezultate de cercetare în domeniu și deja lucrăm la o publicare științifică bazată pe rezultatele testărilor RT-PCR în laboratorul nostru. Considerăm că testarea pe o scară cât mai largă a populației, combinat cu metodele de distanțiere socială, va fi cea mai bună strategie de a ține numărul de îmbolnăviri noi la minim. Astfel, după încetarea stării de urgență, vom sprijini acest efort cu oferte de testări a unor grupe cu risc ridicat de contactare a bolii (personal medical, cămine de bătrâni, locuri de muncă unde sunt multe contacte între angajați sau cu populație), în funcție de capacitatea liberă a laboratorului.” a declarat dr. Fejér Szilárd, cercetător ştiinţific şi şeful laboratorului de analize medicale. 

Laboratorul medical și de cercetare Pro-Vitam se deosebește în primul rând prin activitățile de cercetare recunoscute pe plan internațional. Echipa medicală și de cercetare care efectuează testarea și diagnosticare este condusă de dr. Fejér Szilárd, cercetător ştiinţific şi şeful laboratorului de analize medicale. Membrii echipei dețin doctorate din universități de prestigiu: University of Cambridge (Marea Britanie), University of Warwick (Marea Britanie), University of Szeged (Ungaria). Rezultatele activităților de cercetare sunt publicate în reviste de specialitate internaționale de mare prestigiu. Scopul pe termen lung al organizației este să devină un centru de cercetare cu renume în România și în străinătate.

 

Fondată în 2001, Pro-Vitam Sf. Gheorghe este una dintre primele clinici private din județul Covasna care pune accent deosebit pe medicină, pe îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților noștri și investește permanent în aparatură modernă, lansarea de servicii medicale noi și activități de cercetare-dezvoltare. 

Cu o gamă largă de specialități clinice și cu o echipă medicală  formată din peste 30 de medici cu experiență și expertiză, acoperim o mare parte din nevoile pacienților. Totodată, asigurăm analize de laborator, ecografii, investigații de medicina muncii precum și servicii de imagistică medicală (CT, DEXA, radiologie).

Clinica este în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna, pentru analize de laborator și investigații pediatrice. 

Clinica Pro-Vitam Sf. Gheorghe este parte din grupul de Centre Medicale: Pro Vitam Tg. Secuiesc (punct de lucru), Laboratorul Pro-Vitam Sibiu şi Promedical Center Cluj Napoca – unul din primele centre medicale deschise la Cluj, cu prezenţă pe piaţa medicală de 20 de ani. 

În aceste vremuri fără precedent privind sănătatea publică, fiecare spital – centru medical – operator economic trebuie să contribuie la prevenirea răspândirii rapide a bolii COVID-19. 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.