Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ion, povestea unui nevăzător român în Belgia, la Cinemateca Astra Film

0

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 27 februarie, ora 19, documentarul Ion, o producţie belgiană în regia lui Olivier Magis despre cum lipsa văzului, dar şi alte riscuri şi pericole nu au reprezentat piedici pentru un român  în a lua viaţa de la capăt.

Filmul prezintă destinul neobişnuit al lui Ion Beleaua, un român nevăzător care a emigrat cu întreaga familie în Belgia, la Liège, la începutul anilor 90. Ion şi-a pierdut vederea în copilărie, dar, cu toate acestea, alături de soţia sa Maria, care are la rândul ei deficienţe de vedere, el a reuşit să-şi depăşească handicapul. În prezent, românul este una dintre cele şase persoane cu deficienţe de vedere angajate de poliţia belgiană pentru transcrierea interceptărilor telefonice.

Filmul a participat la Astra Film Festival 2013, Competiţia România, la acest eveniment cinematografic fiind atunci prezenţi regizorul Olivier Magis, dar şi personajul principal Ion Beleaua, dornic de a-şi revedea ţinuturile natale.

Proiecţia filmului Ion are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516

ION PHOTO 3

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.

A fost iniţiată în 2007 şi a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.