Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În căutarea identităţii pierdute: My German Children la Cinemateca Astra Film

0

Cinemateca Astra Film vă invită joi, 6 februarie, 2014, de la ora 19, la proiecţia documentarului My German Children, în regia lui Tom Pauer.

Filmul este o călătorie sentimentală, dureroasă și contradictorie, o poveste despre apartenență și căutarea identităţii.

Tom s-a născut și a crescut în Israel, într-o familie mixtă – tatăl ei fiind un evreu supraviețuitor al Holocaustului, iar mama sa, de origine germană, o voluntară într-un kibbutz. La vârsta de 20 de ani Tom s-a mutat în Germania și s-a stabilit la Munchen, unde și-a întemeiat o familie și a devenit mama a doi copii. După 16 ani, ea se decide să îi ducă pe copii să trăiască în Israel întâi pentru o perioadă de un an, timp în care Daniel (15 ani) și Shira (6 ani) își descoperă rădăcinile evreiești, iar Tom își reîntâlnește familia. Decizia ei de a nu mai pleca din Israel stârneşte o furtună în relaţia cu copii săi şi se vede pusă în situaţia de a suporta consecinţele alegerii făcute.

Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel. 0751.166.516.

MyGermanChildren

Cinemateca ASTRA FILM este organizată de Astra Film, CNM ASTRA şi Consiliul Judeţean Sibiu.

A fost iniţiată în 2007 şi a făcut parte din programul „Sibiu Capitală Culturală Europeană” cu titlul „365 de ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.