Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„IMM ReStart” la Brasov, o ocazie pentru antreprenori si manageri

0

„IMM ReStart” la Brasov, o ocazie pentru antreprenori si manageri de a descoperi potentialul de dezvoltare al propriei afaceri, impreuna cu specialisti din cele mai importante companii din Romania

_MG_8697

Peste 180 de antreprenori, top manageri si manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vanzari, IT sau achizitii au participat la evenimentul „IMM ReStart – Descopera-ti potentialul”, organizat pe 26 martie de Doingbusiness.ro la Brasov. Evenimentul, primul dintr-o serie ce va acoperi in 2015 cele mai importante centre de afaceri din tara, a propus participantilor doua sesiuni de conferinta, un workshop dedicat celor mai noi instrumente si solutii din sfera tehnologiei si, totodata, intalniri private cu reprezentantii Telekom Romania, Bursa de Valori Bucuresti, EY Romania, REI Finance Advisors, SAS Romania si Perpetuum Lease, pentru a beneficia de servicii personalizate de consultanta gratuita.

Desfasurata intr-o maniera interactiva, propice dezbaterilor si schimbului de idei, prima sesiune de conferinta a abordat teme de mare actualitate, din sfera consultantei fiscale, financiare si legislative, aduse in fata auditoriului de reprezentanti din top managementul unora dintre cele mai importante companii din Romania. Cum pot fi transpuse in practica ideile excelente, ramase insa „in sertar” din cauza lipsei de capital? Care sunt pasii pentru a trece la un alt nivel – de promovare, marketing sau distributie? Care sunt cele mai mari riscuri pentru o afacere antreprenoriala? Cum se prezinta, la inceput de 2015, peisajul reglementarilor fiscale si legislative, ce se schimba si in ce fel? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care participantii la IMM Restart Brasov au obtinut raspunsuri si solutii aplicate din partea reprezentantilor EY Romania, Allianz-Tiriac Asigurari, Coface Romania. Raspunzand uneia dintre cele mai acute provocari cu care se confrunta intreprinderile mici si mijlocii si start-up-urile – nevoia de finantare –, prezentarile au oferit participantilor idei si solutii cu aplicabilitate imediata. Astfel, reprezentantii Bursei de Valori din Bucuresti au adus in fata auditoriului o perspectiva noua, prin prezentarea AeRO, o piata dedicata antreprenorilor si start-up-urilor in cautare de finantare pentru dezvoltarea afacerii si investitorilor in cautare de noi oportunitati. In aceeasi directie, reprezentantii REI Finance Advisors au prezentat cele mai relevante noutati privind fondurile europene si schemele de ajutor de stat in perioada 2014-2020, iar oficialii Perpetuum Lease – avantajele si caracteristicile diferitelor tipuri de leasing.

Sesiunea de workshop a adus in prim plan cele mai noi instrumente si solutii din sfera tehnologiei, disponibile antreprenorilor in „era hiperconectivitatii”. Prezentarile au abordat tematici precum solutiile de raportare si analiza pentru a lua cele mai bune decizii de management (SAS Romania), mobilitate si resursele de date (2NET Computer), optimizarea costurilor prin solutii fixe si mobile (Telekom), utilitatea IT-ului si a comunicatiilor moderne (Regina Maria) si, nu in ultimul rand, direct marketing, generare leaduri de vanzari, comunicare si portalurile de business (Kompass Romania).

In continuare, cea de-a doua sesiune a fost centrata pe descoperirea potentialului prin tehnici si instrumente de dezvoltare personala. Participantii au aflat de la reprezentantul Equatorial cum sa identifice propria ecuatie a performantei, iar Elena Badea, Director de Marketing la EY Romania, a dezvaluit cum, folosind principii din psihologia vanzarilor, putem genera schimbari in comportamentul consumatorului astfel incat pretul sa devina un factor mai putin semnificativ in decizia de cumparare, chiar si in contextul unei piete competitive.

„Am dat la Brasov startul celui de-al cincilea an de evenimente <<IMM ReStart>>, o serie de conferinte care a atras de-a lungul timpului un raspuns pozitiv si apreciere din partea antreprenorilor, pe care ne dorim, in acest fel, sa ii sustinem si sa ii ajutam sa se dezvolte. Alaturi de partenerii nostri traditionali deja, dar si de cei noi, care ni s-au alaturat in acest an, ne dorim sa oferim micilor intreprinzatori informatiile, instrumentele si solutiile de care au nevoie pentru a-si descoperi si valorifica potentialul de crestere. Am ales sa incepem aici, deoarece Brasovul este un centru economic extrem de puternic, cu perspective remarcabile, dar pe parcursul anului vom continua <<caravana IMM Restart>> in alte sapte mari centre de afaceri din tara”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro. 

„IMM ReStart – Descopera-ti potentialul” va continua la Arad (28 aprilie 2015), Sibiu (12 mai 2015), Pitesti (28 mai 2015), Iasi (9 iunie 2015), Targu Mures (17 septembrie 2015), Galati (15 octombrie 2015) si Oradea (12 noiembrie 2015). Informatii despre evenimente si inscriere sunt disponibile pe pagina: http://evenimente.doingbusiness.ro/evenimente-viitoare.

Partenerii evenimentului de la Brasov au fost: Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Tiriac Asigurari, Bursa de Valori Bucuresti, EY Romania, Kompass Romania, SAS Romania, Perpetuum Lease, Microsoft Romania, 2NET Computer, Coface Romania, Regina Maria, REI Finance Advisors, BSA | The Software Alliance The Software Alliance si Equatorial (Parteneri).

Partenerii media care au sustinut IMM ReStart au fost: Agerpres, Transilvania Business, Kiss FM, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Business24, Calendar Evenimente, Cariere, Spatiul Construit, Star FM, Radio Romania Tg. Mures, Buna Ziua Fagaras, Evenimente Biz si Manager Express.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri dezvoltat de International Business Promotion (IBP), ce ofera utilizatorilor informatii depre oportunitatile din economia romaneasca precum si prezentarea principalelor companii active in fiecare domeniu. Proiectele IBP includ: publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania in variante print si online incluse in portalul de afaceri www.doingbusiness.ro, servicii de agentie de evenimente, IBP Events (atat evenimente proprii, cat si pentru clienti), servicii de comunicare si direct marketing (call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata etc).

Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente: Economia Azi – Optiuni si oportunitati pentru IMM-uri (2013), Realitatea in Afaceri – Drumul catre performanta (2012), IMM Focus Regional (2011), Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit (2010).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.