Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului de Psihiatrie Sibiu

0

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea secţiilor de neurologie pediatrică şi recuperare neuropsihomotorie a Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu. Valoarea sprijinului acordat este de 50.000 RON.

“Continuarea programului Împreună pentru fiecare şi în 2010 şi implicarea Grupului Rompetrol în modernizarea Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu demonstrează angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea şi susţinerea unor domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii: sănătate şi protecţia mediului. Programele de responsabilitate socială ale Grupului Rompetrol sunt în concordanţă cu strategia de responsabilitate corporativă a acţionarului său unic – KazMunayGas”, declară Gavit Kurkimov, Vice Preşedinte al Diviziei Dezvoltare Afaceri a Grupului Rompetrol.

Pavilionul Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda”  în care funcţionează secţiile de neurologie pediatrică şi recuperare neuropsihomotorie a fost dat în funcţiune în 1985 şi nu a beneficiat anterior de donaţii pentru lucrări de reparaţii. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 01 August – 25 Septembrie 2010 şi a vizat reabilitarea celor două secţii aflate într-un stadiu avansat de degradare. Astfel au fost renovate şi modernizate 17 saloane prin înlocuirea uşilor şi ferestrelor, izolarea termică şi zugrăvirea pereţilor cu vopsea lavabila şi a soclurilor cu vopsea alchidică, aplicarea de linoleum antibacterian şi termoizolant pe o suprafaţă de 280 mp.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 70 de voluntari (angajaţi ai celor două secţii, familiile lor, părinţii copiilor internaţi) care s-au implicat şi în promovarea proiectului şi susţinerea unor seminarii în domeniul sănătăţii.

Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 1700 pacienţi copii internaţi şi trataţi anual în secţiile de neurologie pediatrică şi recuperare neuropsihomotorie, dar şi cei 68 de angajaţi, reprezentând personalul medical şi auxiliar din cele două secţii.

„Împreună pentru fiecare ne-a dat ocazia să dăruim ceva din noi. Prin profesia noastră ne daruim copiilor pe care îi tratăm, dar pentru asta suntem plătiţi. A fost altceva să ne implicăm în programul de voluntariat! Vă mulţumim pentru sprijinul acordat, pentru că ne-aţi oferit posibilitatea de a schimba în bine mediul în care ne desfăşurăm activitatea!” a declarat Dr. Silvia Luca, Şef Secţie Recuperare Neuropsihomotorie.

Modernizarea Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” este al doilea proiect din Sibiu sprijinit în 2010 de Grupul Rompetrol prin programul “Împreună pentru fiecare”, alături de “Modernizarea Secţiei de Pneumologie II din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie”.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
„Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătatii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.