Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ghibstock, festival în curtea școlii la CLUJ

0

În data de 25.04.2014, începând cu ora 16.00, va avea loc a V-a ediție a festivalului caritabil Ghibstock în curtea liceului Onisifor Ghibu (CLUJ, strada Al. Vlahuță nr. 12-14).

În acest an, fondurile strânse vor fi utilizate pentru organizarea unei tabere educaționale pentru 18 copii din medii defavorizate, care vor avea oportunitatea de a participa la activități recreativ-educative prin utilizarea unor metode de educație non-formala.

ghibstock

Festivalul include activități precum concerte (Șuie Paparude, Rehab Nation, Vescan), demonstrații de street art, expoziții de artă, teatru, jonglerie, dansuri, activități sportive (panou de cățărat, tiroliana, pod indian, tir cu arcul și paintball, skate, bike) și reflectă nevoile celor peste 1500 de participanți în legatură cu mediul cultural clujean. Evenimentul susține implicarea participanților in comunitate și contribuie la creșterea atașametului tinerilor față de cultură, școală si procesul educațional în general.

Servind un scop caritabil în fiecare an, festivalul captează atenția tinerilor asupra problemelor comunității in care traiesc, subliniaza ignoranța si lipsa de implicare a societății în cazurile umanitare.

În cadrul festivalului vor fi implicați ca voluntari, membri clubului IMPACTIIII care vor ajuta la organizarea evenimentului, promovarea acestuia, amenajarea spațiului în ziua festivalului. Clubul IMPACT al Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” poartă numele de IMPACŢIIII şi a fost fondat în anul 2009. Până în prezent clubul a realizat peste 25 de proiecte în folosul comunităţii.

Totodată, pe lângă importanța pe care o au pentru clubul organizotor (IMPACTIIII) beneficiarii proiectului,  GhibStock este o tradiție in cadrul comunității tinere clujene, fiind singurul festival din Cluj- Napoca organizat de elevi pentru elevi.

Cluburile de voluntariat IMPACT aparţin unui program al Fundaţiei Noi Orizonturi. Înfiinţată în anul 2000 – este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO derulează programe de educaţie nonformală la nivel  naţional şi international,  adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani și  a creat două programe naţionale de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri). Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi:  www.noi-orizonturi.ro , www.tabara-viata.ro ,www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi .

Festivalul Ghibstock este un proiect finanțat prin programul YouthBank Cluj, coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale.

Așadar, clujenii care sunt interesați să susțină inițiativa liceenilor de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, pot să își achizționeze biletele pentru evenimentul de vineri, 25 aprilie 2014 de la echipa de organizare.

Pentru mai multe informatii  https://www.facebook.com/Ghibstock

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.