Filmul de joi la Cinemateca Astra Film din Sibiu

0

În luna februarie, programul Cinematecii Astra Film din Sibiu include patru documentare inedite care dezvăluie diverse ipostaze, la nivel micro, ale familiei, aşa cum este ea înţeleasă în zilele noastre. Filmele sunt proiectate în fiecare joi, de la ora 19.

Primul titlu din această lună este My German Children (regia Tom Pauer) din selecţia oficială AFF 2013, programat joi, 6 februarie 2014. Filmul este un jurnal video despre apartenenţă şi identitate, în care se reflectă asupra motivelor pentru care fiul cel mare al regizoarei îşi doreşte să se întoarcă în Germania după doar un an petrecut în Israel, ţara de origine a mamei sale.

Joi, 13 februarie 2014, Gangster of Love (regia Nebojsa Slijepcevic) dezvăluie dificultăţile pe care le întâmpină o mamă singură de origine bulgară stabilită în Croaţia atunci când se hotărăşte să-şi refacă viaţa. Nedo Babic, un agent matrimonial de succes, se laudă cu un palmares impresionant de 280 de căsătorii, dar se împotmoleşte în clipa în care caută un soţ pentru femeia din Bulgaria, din simplul motiv că nici unul dintre bărbaţii croaţi nu-şi doreşte o imigrantă.

Mama Illegal (regia Ed Moschitz) din secţiunea specială „Familia” – AFF 2012, aduce pe ecran povestea a trei mame din Republica Moldova, plecate în Austria în căutarea unei vieţi mai bune pentru copiii lor, rămaşi singuri acasă. Deşi filmul cuprinde doar trei astfel de poveşti, în aceeaşi situaţie se află sute de alte femei din Moldova. Documentarul este programat joi, 20 februarie 2014.

În ultima joi a lunii februarie (30 februarie 2014), Ion (regia Olivier Magis) prezintă destinul neobişnuit al lui Ion Beleaua, un român nevăzător care a emigrat cu întreaga sa familie în Belgia la începutul anilor ’90. Alături de soţia sa care are la rândul ei are deficienţe de vedere, el a reuşit să-şi depăşească handicapul, fiind în prezent angajat al poliţiei belgiene pentru transcrierea interceptărilor telefonice.

Programul filmelor de la Cinemateca Astra Film este disponibil şi pe www.astrafilm.ro, iar în fiecare săptămână, pe pagina oficială de Facebook – www.facebook.com/AstraFilmFestival – prietenii activi sunt premiaţi cu invitaţii duble.

Filmul de joi - luna februarie

Proiecţiile au loc la Astra Film Cinema, în Sibiu – Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de min. înainte de începerea proiecţiei. Informaţii la numărul de telefon: 0751.166.516

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.