Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EcoStudent Camp @ Păltiniş Septembrie 2013

0

Toamna aceasta, în perioada 4-8 septembrie, staţiunea montană Păltiniş va găzdui prima ediţie a proiectului EcoStudent Camp al Clubului de Turism și Ecologie ECOTUR, proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

EcoStudent Camp este conceput pentru 60 de studenți voluntari care doresc să aducă o schimbare prin implemetarea unor proiecte verzi în regiunea pe care o reprezintă.

ecotur

Prin această tabără, ECOTUR urmăreşte crearea unei comunități a membrilor ONGs-urilor care pe parcursul celor 5 zile vor identifica, dezbate şi analiza problemele de mediu cu care se confruntă România în prezent. Workshop-urile create special pentru dezvoltarea abilităţilor de project management, dar şi activităţile destinate descoperirii şi conştientizării problemelor de ecologie, vor facilita scopul final al proiectului EcoStudent Camp. Mai mult, pe parcursul proiectului vor fi prezente personalităţi reprezentative din domeniile turism și ecologie, care vor oferi exemple de bune practici din domeniile lor de activitate.

La finalul taberei, participanții vor avea satisfacția de a se fi implicat în soluţionarea problemelor cu care ne confruntăm cu toţii zilnic, pe fundalul unei atmosfere de relaxare şi de prietenie. Totodată, aceasta este o ocazie  potrivită pentru a stabili o colaborare de durată între ONGS-urile din România şi pentru a spori atenţia oferită problemelor de mediu în rândul studenților. Participanţii vor putea transmite informaţiile și experienţele dobândite în cadrul organizaţiilor din care fac parte, impactul proiectului fiind mai pregnant.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.