Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

E timpul să fii mai mult decât un om

0

Salut! Sunt Peștișorul Auriu! Știi tu, ăla cu dorințele… Dacă dai un search pe Google cu siguranță că vei găsi sute de bancuri pe seama mea. Sau… nu știu sigur dacă pe seama mea… sau pe seama dorințelor pe care trebuie să le îndeplinesc.

Știi… oamenii își doresc tot felul de lucruri. Care mai de care mai ciudate. De cele mai multe ori, își doresc lucruri care nu le folosesc la nimic. Sau lucruri pe care cred că trebuie să și le dorească, pentru că și le doresc și alții… Pare amuzant, cred că de-asta și apar atâtea bancuri, sunt de fapt despre oameni, nu despre mine, dar ei nu-și dau seama. În realitate însă, mie nu prea-mi vine să râd. Cred că dacă oamenii și-ar trăi viața și s-ar bucura de lucrurile care li se întâmplă oricum, sau dacă și-ar dori lucruri de care chiar au nevoie, ar fi mult mai fericiți. Dar ei nu prea văd ce li se întâmplă pentru că sunt prea ocupați să-și dorească altceva. Și, în loc să VADĂ, mai bine își IMAGINEAZĂ. Astfel, își trăiesc viața mai mult virtual decât real.

Afis general 2014

            Eu, dacă aș fi oricare dintre oamenii cu care mă întâlnesc, nu m-aș chinui să găsesc trei dorințe pe care să mi le îndeplinească Peștișorul Auriu. Foarte des, după ce le îndeplinesc dorințele, oamenii regretă că nu și-au dorit altceva. Eu, în locul lor, aș zice: ”Vreau să fiu pentru o zi Peștișorul Auriu!”

Pentru că, hai să fim sinceri, ceva mai tare decât să te întâlnești cu Peștișorul Auriu este chiar să fii Peștișorul Auriu. Să găsești puterea de a îndeplini TU dorințe. Nu știu dacă știi, dar… știi ce te face să te simți cel mai bine pe lume? Să vezi că-i poți face pe alții să se simtă bine.

Ești de acord? Sunt sigur că unul dintre cele mai frumoase momente din viața ta este unul în care ai făcut pe cineva fericit.

Anul ăsta m-am gândit iar să le dau șansa oamenilor să-și dea seama ce e important cu adevărat. Așa că, pentru o zi, cine vine la SWIMATHON va putea fi un Peștișor Auriu. Ce-i Swimathonul? Este cel mai important eveniment sportiv de strângere de fonduri al verii la Cluj. Se va ține sâmbătă, 5 iulie, la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, de pe la 10.00 până pe la 18.00.

Iată care-i ideea. Sunt unii care au dorințe. Visuri. Nevoi. Reale, căci le-am identificat și le-am selectat. Din domenii diferite, cum ar fi educație de excelență și tineri, sănătate și terapii speciale, antreprenoriat, dezvoltare personală și integrare socială, mediu și ecologie. Ei au nevoie de șansa de a le fi îndeplinite dorințele. Și, pentru asta, unora le va fi dată șansa, ocazia, de a le îndeplini, fie înotând pentru un vis, fie susținând, în funcție de posibilități, un vis.

Aici trebuie să fac o paranteză… Știi de ce Peștișorul Auriu își permite, în general, să îndeplinească atâtea dorințe? Pentru că are în spate niște sponsori buni!

Deci… orice ajutor e binevenit, să știi. Donațiile pentru proiectele preferate se pot face direct  on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiectele și înotătorii deja înscrişi : www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Acestea  pot fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului, la masa organizatorilor, dar şi după, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

Sunt sigur că toată lumea va avea de câștigat. Indiferent pe ce plan. Dovada e că de 6 ani le dau oamenilor această ocazie, ocazia de a-și îndeplini și de a îndeplini dorințe la Swimathon, și, ghici ce? Anul trecut, la ediția aniversară, au fost de neoprit. Au fost înotați peste 123.7 km, 150 de înotători și peste 600 de donatori și susținători au reușit să mobilizeze resurse în valoare de peste 100.000 lei pentru a susține 15 proiecte locale din arii diverse. În cele 5 ediții implementate până acum, au fost mobilizați peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători – donatori pentru 57 de proiecte susținute din arii diverse – educație, dezvoltare personală, orientare în carieră, copii și tineri, sănătate, mediu, altele! Repet: 57 de proiecte și 2.200 de susținători! Asta spune ceva despre oamenii care găsesc satisfacție în satisfacerea de dorințe! Spune că… sunt, de fapt, cei mai mulți!

Swimathonul Cluj este o experiență unică, utilă, care îți dă o energie pozitivă, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place (mai ales nouă, Peștișorilor Aurii) – înotul. De data asta, nu ne vom distra pe seama dorințelor oamenilor, ci ne vom distra îndeplinindu-le. Nu e o idee mai constructivă? Decât să facem haz de necaz? Ce spui? Eu zic să nu lași să-ți scape o ocazie atât de… alunecoasă cum e… să fii Peștișorul Auriu.

Peștișorul Auriu,

Delegat Special pentru Swimathon și Purtător de Cuvând al Fundației Comunitare Cluj, organizatorul campaniei

 

 

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2013, am acordat finanțări în valoare totală de 1.303.200 de lei, din care 874.750 lei, pentru 182 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 428.450 lei pentru 170 de burse, oferite elevilor și studenților.
Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici:

www.fundatiacomunitaracluj.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.