Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre viață, moarte și exil – un documentar portret Emil Cioran la Astra Film Cinema

0

Astra Film prezintă vineri, 13 noiembrie 2015, un film în regia lui Sorin Ilieșiu despre cea mai marcantă figură sibiană, filosoful Emil Cioran. Documentarul Apocalipsa după Cioran va avea 5 proiecții consecutive începând cu ora 10:00, la Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Filmul este inclus în evenimentul Zilele Cioran (13 – 15 noimebrie 2015) organizat în anul în care se împlinesc 20 de ani de la moartea marelui gânditor născut la Rășinari.

La proiecțiile filmului vor participa elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul de artă, Liceul Teoretic ”O. Ghibu” și Liceul Teoretic ”C. Noica”. Participarea la proiecții este permisă oricui, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Apocalipsa dupa Cioran

Narat de filosoful Gabriel Liiceanu, filmul Apocalipsa după Cioran ni-l arată pe omul Emil Cioran, cu profunzimea sa dar și cu un simț debordant al umorului, cu puțin timp înainte de moartea lui, în 1995. Filmul prilejuiește o întâlnire cu filosoful ”un Nietzsche contemporan trecut pe la școala moraliștilor francezi, considerat scepticul de serviciu al unei lumi în declin, nihilistul veacului”, în mansarda sa de la Paris și în locurile sale preferate, dar și o întoarcere pe meleagurile sibiene ale copilăriei lui, unde Cioran nu a mai revenit niciodată după plecarea sa din 1937 în Franța.

Celebra mansardă din cartierul parizian Odéon în care Emil Cioran a locuit timp de mai multe decenii și pe care o numea turnul lui de fildeș, temele care l-au obsedat întreaga sa viață: inutilitatea și moartea, scrierea ca terapie care nu vindecă ci obosește, toate sunt relevate prin cuvintele lui Emil Cioran din a lui mansardă la Paris cu vedere spre moarte.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.