Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Despre oameni si melci” intra in competitie!

0

„DESPRE OAMENI ȘI MELCI”, PREZENTAT ÎN CADRUL COMPETIȚIEI MECEFF 2013 

Cea de-a treia ediţie MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, unicul festival din România consacrat cinematografiilor ţărilor vecine cu România, din perimetrul „Europei Centrale”, va avea loc la Mediaș, județul Sibiu, în perioada 25-29 iunie.

După două prime ediții ce s-au bucurat de mult succes – peste 15000 de spectatori și 200 de invitați (regizori, actori, scenariști, critici de film, distribuitori, alți specialiști din cinematografie, jurnaliști), cea de-a treia ediție își propune să continue în același spirit: peste 40 de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentar, din cele șapte țări central-europene (Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Ungaria, România, Polonia) și nu numai.

Despre_oameni_si_melci

La fel ca în anii trecuți, și competiția celei de-a treia ediții a MECEFF va fi formată tot din șapte filme, toate câştigătoare ale Premiilor naționale anuale acordate de fiecare dintre țările participante Cehia, Austria, Ungaria, România, Polonia, Slovenia și Slovacia.

Astfel, România intră în concurs cu unul dintre cele mai titrate filme românești ale anului 2012, Despre oameni și melci, regizat de Tudor Giugiu pe baza unui scenariu semnat de Ionuț Teianu. Clasat pe locul 1 în topul filmelor românești în 2012, după numărul de spectatori, fiind unul din cele mai mari succese de public din ultimul deceniu de cinema și beneficiind de o distribuție impresionantă (Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu, Dorel Vişan, etc.), Despre oameni şi melci a fost distins anul trecut cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi premiul secțiunii competiționale Meeting Point la categoria lungmetraj  din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Valladolid, Spania.

Reprezentanta Poloniei este În beznă / In Darkness, în regia Agnieszkăi Holland, povestea adevărată a lui Leopold Socha, un muncitor la canalizare și hoț mărunt din Lvov în timpul Ocupației care, dând peste un grup de evrei ascunși în canale, decide să-i ajute, inițial în schimbul banilor și, mai apoi, din motive cu totul surprinzătoare… Prezentat în cadrul celor mai importante festivaluri de gen, În beznă a fost propunerea Poloniei pentru Oscarul de film străin 2012.

Din Slovenia vine Shanghai Gypsy, opoveste de dragoste scrisă și regizată de Marko Naberšnik pe baza unui roman de Feri Lainšček, despre patru generații ale unei familii de țigani care decid să-și întemeieze propriul sat, cu mult umor botezat Shanghai… La polul opus, filmul maghiar Examenul / The Exam, regizat de Péter Bergendy, tratează o problemă pe cât de tragică, pe atât de reală: regimul de teroare impus de Premierul János Kádár, „unsul” sovieticilor la cârma unei Ungarii îngenuncheate după eșecul Revoluției din 1956. Unul dintre cele mai titrate filme maghiare ale ultimilor ani, The Exam a fost prezentat în cadrul unor festivaluri de renume precum cele de la Liege, Porto, Arras, Chicago, Haifa, Karlovy Vary, Montreal, Palic sau Valladolid.

 

În fine, tot în competiția MECEFF 2013, publicul prezent la Mediaș va putea urmări Atmen / Breathing, al regizorului și scenaristului austriac Karl Markovics, povestea emoționantă a adolescentului Roman Kogler încarcerat într-o instituţie pentru detenţia tinerilor, Patru sori / Four suns(regia și scenariul Bohdan Sláma), intrat în competiție din partea Republicii Cehe, povestea unei prietenii atipice, între doi bărbați diametral opuși, sau Made in Ash  scris și regizat de Iveta Grofova, un film slovac ce spune povestea unei cusătorese dintr-un orășel aflat la graniţa Cehiei cu Germania.

……………………………………………………………………………………………………………………….

MECEFF – Mediaş Central European Film Festival este organizat de Ecran Cinema Management, Primaria Mediaș, CNC, Regiunea Târnavelor și Ministerul Culturii.

Website: www.meceff.ro

Facebook: www.facebook.com/#!/MeCEFF

Parteneri media: TVR, Medias News, Radio România Cultural, Radio Târgu Mureș, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film New Europe, CinemaRx, Monitorul de Mediaș, Rondul de Sibiu, Liternet, Cinefan, Film Reporter, Blog de cinema, România Pozitivă, ArtActMagazine, Studentie.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.