Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Gala Partenerilor Habitat?

0

Habitat for Humanity Cluj a organizat vineri, 10 decembrie 2010,


Responsabili pentru locuinţe decente!

Cluj-Napoca, vineri, 10 decembrie 2010: De Ziua Drepturilor Omului și a Decernării premiilor Nobel, asociația Habitat for Humanity Cluj a organizat cea de-a doua ediţie a Galei Partenerilor Habitat, eveniment anual de strângere de fonduri menit să susţină eforturile de eliminare a adăpostirii sărăcăcioase din judeţul Cluj și să recunoască actorii responsabili social din Cluj-Napoca, implicați în domeniul locuirii sociale.

Evenimentul a adunat peste 60 de reprezentanți de la peste 30 de organizații, companii din Cluj, parteneri actuali sau viitori ai Habitat și a adus aproximativ 12 200 de lei care vor fi folosiți la construcția celei de-a 74-a locuință Habitat pentru o familie defavorizată din județul Cluj în 2011. Gala Partenerilor Habitat – Cluj, 2010 a sărbătorit finalul a 11 ani de activitate Habitat la Cluj concretizaţi în 73 de locuinţe construite şi peste 700 de persoane defavorizate sprijinite prin proiecte de construcţii şi renovări.

Invitaţi speciali:
Kay Brand-Jacobsen, expert internațional în mediere și construirea păcii și director PATRIR – Peace Action, Training and Research Institute of Romania, Invitat special

”Problema lipsei de locuințe și a condițiilor improprii de locuit care afectează viitorul a cel puțin 150 000 de familii din România trebuie adresată prin implicarea a cât mai multor forțe din comunitățile locale. De aceea, mi se pare o inițiativă excelentă ca diferiți actori din comunitate să se adune pentru a conștientiza și acționa pentru construirea unei comunități sănătoase, active. Sunt un fan al Habitat for Humanity și sprijin eforturile lor din întreaga lume. Felicitări partenerilor Habitat for Humanity din Cluj, din România.”

Mircea Vintilă – interpret de muzică folk

”Sunt profund impresionat de reușita evenimentului, de atmosfera creată. Apreciez și susțin eforturile Habitat for Humanity: în toamna 2011, planificăm un concert caritabil la Cluj prin care vreau să suțin eforturile de construcție și renovări pentru familiile sărace.”

Moderatori:

* Andrei Aroneţ– jurnalist cu o experienţă de 11 ani, Director de comunicare voluntar în Consiliul asociației;
* Irina Gaşpar–co-prezentatoare a emisiunii „Bună dimineaţa, Transilvania!” la TVR Cluj.

Momentele speciale ale evenimentului:
* Prezentarea invitatului Kai Brand-Jacobsen, expert internațional în construirea păcii și director PATRIR, despre lipsa de locuințe ca formă de violență.
** Licitaţie de obiecte precum:

* o serie de echipamente sportive semnate de sportivi cunoscuți din România – cu sprijinul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret – precum Doina Melinte (gimnastă), Otilia Bădescu (jucătoare de tenis de masă), Violetea Beclea (atletă),  Valeria Răcilă (canotaj), echipa Dinamo București.
* o sculptură din colecția ”Sămânța” a lui Liviu Mocan, sculptorul clujean de talie internațională – www.liviumocan.ro
* obiecte de artă – picturi semnate de artiști clujeni precum Arina Gheorghiță, Constantin Gadiu și Mircea Berki – cu sprijinul casei de licitații HIM.

*** Premierea a 25 de parteneri din 2010 ai Habitat for Humanity Cluj prezenți la eveniment.

De ce susțineți Habitat for Humanity Cluj?

”Pentru că se ghidează după un principiu care încurajează într-ajutorarea reciprocă. Parafrazez o vorbă celebră, care mie mi-a plăcut mereu şi care se potriveşte cu ceea ce face Habitat: Dacă vrei cu adevărat să ajuţi pe cineva, nu-i da peşte! Învaţă-l să pescuiască! Beneficiarii Habitat sunt familii demne, care sunt încurajate prin programele Habitat din lumea întreagă să se ajute pe ele şi să ajute şi pe cei din jur, nu să aştepte mila altora.”spune Maria Cinar-Jiga, Director Dezvoltare Resurse în consiliul asociației Habitat for Humanity Cluj și voluntar Habitat de peste 7 ani.

***** Recital folk de o oră susţinut de Mircea Vintilă, la finalul evenimentului;
******Au fost împărțite cadouri care au inclus căni personalizate – cu sprijinul Wedas – și căsuțe din turtă dulce sub semnătura bloggerilor culinari Adrian Hădean și Anda Călinici.

Mulțumim partenerilor din 2010 ai Habitat for Humanity Cluj, partenerilor evenimentului și celor prezenți!

Detalii despre organizator:
Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile în nevoie urgentă de o locuinţă, al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, 1.628 de familii din România şi circa 350.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de locuințe construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 700 de părinți și copii prin construcţii şi renovări să locuiască în condiții decente. www.habitatcluj.ro

Partenerii evenimentului: Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, ImagineTact, PMA Invest, Restaurant Chios – Cluj, Hotel City Plaza, Magnolia, Wedas, Sassy Sweets@Anda Calinici, Adi Hădean. Parteneri media: Ziua de Cluj, TVR Cluj, PR România.ro, CSR România.ro, Știriong.ro, LumeBună.ro, RomâniaPozitivă.ro, 24FUN, 4Media.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.