Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul merge pe 2 roţi! 50 de staţii pentru închierere de biciclete în Cluj

0

Amatorii de transport ecologic din Cluj au toate motivele să fie fericiţi! Un proiect al administraţiei locale de promovare a transportului ecologic în Cluj-Napoca, prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban se află în faza finală.

Prin acest proiect se vor construi 50 de staţii pentru închierere de biciclete şi se va asigura şi amenajarea unei reţele suplimentare de circa 40 km de piste de biciclete, din care, o mare parte pe teritoriul municipiului Cluj Napoca. Se va asigura şi legătura cu comunele limitrofe, Floreşti şi Apahida, scrie buzznews.ro

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi a trecut în ultima etapă, cea a aprobării finanţării.

Întreg proiectul are ca obiectiv crearea unei reţele de 50 de puncte intermodale pe întreg teritoriul oraşului, care va oferi posibilitatea de închiriere de biciclete în regim self-service. Practic, după o înregistrare prealabilă şi o generare de card de membru, utilizatorul se autentifică la sistem şi i se eliberează automat o bicicletă pe care o poate folosi şi apoi depune în oricare alt rastel automatizat din sistem.  Cu alte cuvinte, dacă locuiţi în Mănăştur si preferaţi să vă deplasaţi cu bicicleta în oraş, veţi merge cu cardul la primul centru de unde veţi lua o blicicletă, pe care o puteţi lăsa apoi la oricare alt centru din oraş care vă este aproape de destinaţie.

Mai multe informaţii pe buzznews.ro

foto Florin Ghinda

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.