Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul are adăpost pentru victimele violenței domestice

0

Meriți să zâmbești din nou!
Clujul are adăpost pentru victimele violenței domestice

Asociaţia Atena Delphi a înfiinţat un Centru de Recuperare (adăpost) şi un Centru de Consiliere pentru victimele violenţei domestice, structuri menite să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor şi copiilor care se confruntă cu astfel de situaţii. Acestea sunt realizate în cadrul proiectul “Meriţi să zâmbeşti din nou! – Servicii integrate pentru victime ale violenţei domestice”, proiect desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia PULSE din Bulgaria şi finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Centrul de recuperare nu este doar un loc în care victimele se ascund de agresori, ci împreună cu Centrul de Consiliere, formează un cadru organizat în care acestea primesc informaţii, învaţă să îşi depăşească problemele şi temerile, conştientizează că au drepturi şi redevin oameni puternici, capabili să pornească o viaţă nouă şi să zâmbească din nou.
SXC3

Serviciile furnizate de asociaţie sunt primire şi găzduire temporară, asistenţă socială, consiliere juridică, consiliere psihologică şi psihoterapie, grup de suport şi informare şi orientare. Aceste servicii sunt destinate femeilor care se găsesc într-o situaţie de violenţă domestică, fie ea fizică, emoţională (psihică) sau sexuală, sau toate acestea, şi care au nevoie de ajutor pentru a reveni la o viaţă în care le sunt respectate drepturile. Astfel, se urmăreşte reducerea unor serii de consecinţe precum traumele fizice şi psihice, probleme de ordin emoţional şi psihic, izolarea de societate, deprimare, neîncredere, lipsa de respect faţă de propria persoană, imposibilitatea de a se autoafirma şi chiar moartea.

“Ne-am dorit să venim în întâmpinarea nevoilor victimelor violenţei în familie cu o structură organizată şi capabilă să ofere soluţii complete. Am văzut de-a lungul timpului destule cazuri în care femeia ar fi dorit să plece de lângă agresor şi nu avea unde să meargă. Mai mult, familia făcea greşeala de a o încuraja să rămână, fie pentru copii, fie pentru ca “aşa trebuie”, iar ea se găsea în imposibilitatea de a se sustrage din acest mediu nociv. Acum, putem spune cu mândrie că avem soluţia pentru cele care vor să depăşească condiţia de victime şi să ia viaţa în propriile mâini. Cele două centre beneficiză de personal calificat, gata să ofere informaţii şi ajutor în cele mai complexe situaţii”, a declarat Luiza Buduşan, coordonatorul celor două centre ale Asociaţiei Atena Delphi.

Centrul de consiliere funcționează în Piaţa Unirii nr. 4-5, din Cluj-Napoca, iar persoanele interesate pot lua legătura în permanenţă cu personalul asociaţiei la numerele de telefon 0730.788.962 sau 0264.439.389 şi la adresa de e-mail office@asociatia-atena.ro.

Asociația Atena Delphi

Misiunea Asociaţiei Atena Delphi este apărarea drepturilor soţilor, victime ale violenţei domestice, precum şi facilitarea consilierii psihologice şi juridice ale acestora, apărarea drepturilor copiilor, protecţia lor împotriva oricărui abuz, protecţia bătrânilor, a bunurilor acestora şi a dreptului tuturor persoanelor la o viaţă într-un mediu sănătos.

Fiecare fiinţă are dreptul garantat la viaţă, integritate, demnitate şi fericire. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei cărora li se refuză aceste drepturi şi nu se pot ajuta singuri.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.