Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj va avea un centru cultural de mare anvergura! Afla despre Centrul Cultural Transilvania

0

La aceasta ora este o certitudine faptul ca orasul Cluj va avea un centru cultural de mare anvergura, asa cum merita din plin acest foarte important oras pe harta culturala romaneasca.

Demolarea vechiului centru militar zonal, pe al carui amplasament va fi edificat viitorul Centrul Cultural Transilvania, a fost receptionata de Primarie, si, in acest moment, se afla in derulare cea mai pasionanta etapa, in care trebuie aleasa solutia arhitecturala; in timpul dezbaterilor ce au avut loc in scopul alegerii temei generice a proiectului cultural, pe marginea celor doua proiecte castigatoare ale concursului de idei, Primaria Cluj a primit din partea OAR (Ordinul Arhitectilor din Romania) o excelenta propunere, de a transforma selectarea proiectului filarmonicii (care va fi parte integranta din noul centru) într-un concurs internaţional de arhitectură, cu premii relevante.

Primăria municipiului Cluj-Napoca va semna un protocol cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru proiectul sălii Centrului Cultural Transilvania şi a sediului Filarmonicii. Obligaţiile municipalităţii în acest parteneriat se referă la organizarea, desfăşurarea şi finalizarea  concursului de soluţii. Ordinul Arhitectilor din România va fi co-organizator al acestui concurs de soluţii. Finanţarea concursului de soluţii va fi garantată de către Ordinul Arhitecţilor din România.

Conform unei stiri din monitorulcj.ro din luna august, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) al viitorului Centru Cultural „Transilvania“ a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTAU). Potrivit documentatiei avizate in august, în total vor fi construite sapte corpuri de cladire cu diferite functiuni, existînd posibilitatea ca cel de-al saptelea sa fie împartit foarte usor în alte trei. Proiectul va cuprinde sali de spectacole, un centru de conferinte, un parking, o sala de repetitii, un centru multifunctional si un sediu pentru Filarmonica de Stat „Transilvania“, dar si spatii pentru birouri.

Surse:

monitorulcj.ro
clon.ro

(Articol scris de E. Mavrodin)
foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.