Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Egalitatea de gen și drepturile femeii – un subiect de dezbatere pentru candidații la alegerile pentru Parlamentul European

0

Egalitatea de gen și drepturile femeii – un subiect de dezbatere pentru candidații la alegerile pentru Parlamentul European.

Joi, 15 mai, European Alternatives organizează la Cluj-Napoca o dezbatere pe tema “Egalitatea de gen și drepturile femeii” în sala de conferințe a Hotelului Beyfin (Piața Avram Iancu nr. 3), începând cu ora 18:00. Invitații la acest eveniment sunt candidați la alegerile europarlamentare, care își vor exprima opinia vis-à-vis de subiecte precum “diferențele salariale dintre femei și bărbați”, „violența domestică”, „sănătatea reproducerii” și „discursul public și sexism”.[1]

Afis dezbatere 15 mai

Dezbaterea va fi moderată de Dna. Dr. Alis Costescu, Director de Programe la Centrul Rațiu pentru Democrație. Invitații care au confirmat până în prezent sunt Dna. Diana Pavelescu (Partidul Forța Civică), Dna. Adina Mîrza (Partidul Noua Republică) și Dna. Gabriela Rădoiu (Partidul Forța Civică). De asemenea și-au afirmat interesul și reprezentați ai organizațiilor de femei și de tineret din alte grupări politice.

Contextul evenimentului

În ultimii trei ani, European Alternatives a organizat consultări cu cetățeni europeni pentru a facilita dialogul și interacțiunea dintre societatea civilă și reprezentantii lor la nivelul instituțiilor europene. Preocupările și propunerile acestora au fost adunate intr-un Manifest al Cetățenilor pentru Democrație, Solidaritate și Egalitate în Europa care a fost prezentat deja Parlamentului European în luna decembrie 2013. Dezbaterea de la Cluj-Napoca se va axa pe tema numarul 10 din acest Manifest.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați paginile www.citizenspact.eu / www.euroalter.com

Evenimentul este co-finanțat de Parlamentul European.


Note:

  1. La eveniment au fost invitaţi candidaţi din toate partidele politice înscrise în campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.
  2. Dezbaterea este publică şi se adresează tuturor persoanelor interesate de această temă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.