Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce este dansul contemporan – tabără de creație coregrafică la Cluj

0

Coregraful Cosmin Manolescu susține în perioada 29 august – 3 septembrie 2016 la Cluj tabăra de creație coregrafică CE ESTE DANSUL CONTEMPORAN, un program-pilot de dezvoltare profesională și cercetare coregrafică organizat de Fundația Gabriela Tudor în colaborare cu Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

atelier_Cosmin Manolescu_iunie 2016

Foto: imagine de la atelierul din luna iunie de la Timișoara, Galeria Jecza.
Tema centrală a taberei de creație artistică este relația dintre corp și emoție, spațiu și identitate. Cine suntem, ce este dansul contemporan, care este viitorul dansului în România sunt câteva din întrebările de la care participanții vor pleca într-o călătorie dansantă de cîteva zile. Toate activitățile propun o structură intensivă și experimentală care va include improvizații, jocuri performative, vizionări de filme, sesiuni de discuții, precum și realizarea unui mini-spectacol de final. Programul de lucru al atelierului va fi unul intensiv cu exerciții zilnice de yoga, explorare senzorială și emoțională, exerciții de scriere creativă, improvizații și compoziții coregrafice individuale sau de grup, ce vor avea loc în studioul de dans, precum și în spații neconvenționale din Cluj.

Înscrierile pentru tabăra de creație sînt deschise publicului larg, actorilor sau altor artiști pentru două module de cursanți – începători (15 persoane) sau avansați (15 persoane), pînă la data de 20 august. Detalii suplimentare sînt disponibile la https://zonadstudio.wordpress.com/ sau serial.paradise@artsf.ro.

Următorul eveniment în cadrul turneului Paradis Serial este o rezidență artistică pentru dezvoltarea unei viitoare piese de dans, găzduită la Timișoara de Ambasada, ca rezultat al atelierului susținut în luna iunie, apoi turneul continuă cu alte atelier și reprezentații ale spectacolulului [Fragil]  în Sibiu, Brașov și București în perioada septembrie-octombrie.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga. În decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Turneul Paradis Serial 2016 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Partener media local: I Like Cluj.

http://zonadstudio.wordpress.com/

 

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.