Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3, așteptat la Sibiu

0

Sibiul a așteptat cu sufletul la gură ca echipa Student Sport să aducă în fosta Capitală Europeană a Culturii Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3. Primirea a fost pe măsură, în Aula Magna “Avram Iancu” a Universității Lucian Blaga, iar discursurile emoționante au încurajat delegațiile din Alba Iulia, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca și Sibiu.

 

Asociaţia Student Sport România se bucură de sprijinul  Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federația Sportului Școlar și Universitar, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi Federaţiei Române de Baschet. Pentru Sibiu, coorganizatorul evenimentului este Universitatea Lucian Blaga, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

La evenimentul de deschidere din 12 martie au fost invitați, din partea Universității Lucian Blaga,
Conf. Dr. Marian Cărăuș – consilierul rectorului ULBS,

Conf. Dr. Angela Banaduc –  Decan al Facultății de Științe,

Conf. Dr. Sanislav Mihai – Prodecan al Facultății de Științe,

Prof. Dr. Turcu Dionizie –  catedra de Educație Fizică și Sport.

Consiliul Județean, prin domnul vicepreședinte Constantin Șovăială a fost alături de studenți, din partea Casei de Cultură a Studenților,a fost prezentă doamna Liliana Popescu – Vicepreșesinte, iar Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a fost reprezentată de Ioana Tomescu – Director Adjunct.

Adrian Socaciu, fondatorul Student Sport, a deschis festivitatea și a vorbit celor prezenți de inițiativa proiectului, neuitând să le amintească că doar printr-o atitudine proactivă putem transforma România în acea țară de care să ne putem mândri.  Domnul Marian Cărăuș a purtat cu dânsul mesajul rectorului. Fost absolvent al Universității Babeș-Bolyai, a spus că singurul moment când ține cu Universitatea Lucian Blaga este atunci când jocă împotriva Universității din Cluj. Domnul Șovăială a apreciat inițiativa, subliniind “mă bucur că inițiatorii sunteți voi, tinerii, că vreți să faceți ceva pentru sport, pentru sănătate”. Doamna Popescu a continuat mesajul social “baschetul e, cu siguranță, cel mai spectaculos joc de pe planetă. Impactul sportiv pe care-l emanați se răsfrânge asupra societății și sistemului formativ și educațional.”

Gazdele au fost încântate că această fază a Campionatelor Naționale Universitare de Baschet 3×3 are loc într-un oraș care promoveaza cultura, sportul, frumosul, un oraș deosebit cum este Sibiul. În acest cadru, profesorul Turcu nu a dorit decât ca Student Sport să devină reprer istoric pentru ceea ce promovează. Ultimul mesaj de încurajare a venit din partea domnului Sanislav Mihai, care a vorbit depre baschet ca despre cea mai mare bucurie a vieții sale. Mai mult, le-a amintit competitorilor să se bucure de eveniment, de oraș, de experiență și de ocazia mare pe care o au “campionatul nu trebuie să fie guvernat de idea câștigului, deși acesta are implicațiile sale”.

Echipa Student Sport se bucură de jocurile care au început deja la Sala Transilvania și-i invită pe toți iubitorii sportului să se alăture într-o experiență studențească unică. Semifinalele și finalele se vor juca joi, când va avea loc și festivitatea de premiere. Intrarea este liberă.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.