Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de promovare civică și turistică a orașului Săcele

0

Campania “Din Săcele, cu drag” aduce împreună tineri care lucrează la îndeplinirea misiunii comune de a evidenția aspectele pozitive ale vieții orasului și de a valorifica diversitatea locală.

ColajDSCD-iulie

#dinsacelecudrag
„Din Săcele, cu drag” reprezintă o inițiativă de valorificare a potențialului cultural din orașul Săcele, o inițiativă care are ca obiectiv principal demararea unei campanii de promovare a locurilor, oamenilor, valorilor și faptelor din municipiului Săcele în vederea creșterii implicării comunitare și a potențialul turistic.

#voluntariat
„Din Săcele, cu drag” oferă nu doar promovare pentru oraș, ci și oportunități de voluntariat pentu tinerii săceleni, încurajând și susținând în același timp inițiativele culturale. Voluntarii sunt elevi ai liceelor din Săcele, absolvenți ai programului „Multimedia – Pregătire pentru Viață”, pasionați de fotografie și dornici de implicare în comunitate. Tinerii aplică abilitățile de fotografiere, de publicare în mediul online și de administrare blog, abilități pe care le-au dobândit în cadrul trainingului multimedia.

Nevoia de promovare a fost identificată în colaborare cu autoritățile locale și oportunitatea de a implica tinerii din programul „Multimedia – Pregătire pentru Viață” în acest demers a reiesit ca soluție ideală, din perspectiva unui buget redus, implicarea tineretului în acțiuni comunitate cât și promovarea orașului.

#diversitateculturala
Caracterul multicultural și intercultural al localității Săcele ne permite să includem în campanie aspecte din patrimoniul fiecarui grup etnic, să combatem stereotipurile, să promovăm diversitatea și să încurajăm cunoașterea oamenilor și a locurilor săcelene. Împreună câștigăm experiență prin lucrul în echipă, ne îmbogățim cultural și oferim orașului șansa la o imagine mai bună la nivel local și regional!

Campania „Din Săcele, cu drag” este inițiată de tinerii absolvenți ai programului „Multimedia – Pregătire pentru Viață” cu sprijinul Rețelei CAN Brașov, al Centrului de Zi “Împreună” și al Primăriei Municipiului Săcele.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.