Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC, ”Stația de Reciclare”, ia startul și în județul Sibiu

0

„Stația de Reciclare” este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov și Argeș, Stația de Reciclare ia startul și în Județul Sibiu, începând din 18 iulie 2017, cu susținerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Agenției de Dezvoltare Intercomunitara Eco Sibiu, RECHORALEX, precum și cu sprijinul informativ al Gărzii Naționale de Mediu Sibiu.

Statia de Reciclare

În 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat din anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în special celui rural (Stația de Reciclare), ambele menite să acopere cât mai bine teritoriul țării și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte DEEE unui public cât mai larg.

Incepand cu 18 iulie, primele localități vizitate din judetul Sibiu sunt:

  • Dumbrăveni (18-20 iulie)
  • Moșna (21-23 iulie)
  • Copșa Mică (24-26 iulie)
  • Avrig (27-29 iulie)
  • Cristian (30 iulie – 1 august)

Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități sibiene.

Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat), locuitorii localităților vizitate sunt invitați să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 – 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, urmand ca preluarea sa fie facuta în cursul zilei următoare.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.