Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calculatoare la scoala si daruri de Mos Nicolae pentru 34 de elevi dintr-un sat din judetul Cluj

0

de Elena Mavrodin

In orasele importante din Romania cei mai multi copii au calculatoare acasa si nici nu mai concep viata fara calculator si, eventual, internet, chiar daca cea mai mare parte din ei vad in computer, in pricipal, un mijloc de divertisment si socializare.

In mediul rural procentul copiilor care nu au deloc acces la un computer – nici acasa, nici la scoala – este foarte mare in Romania.

Lipsa cunostintelor elementare pentru utilizarea calculatorului si accesarea resurselor internetului le ingradeste automat acestor copii sansele de a-si valorifica potentialul creativ , de dezvoltare si de integrare, creandu-le un veritabil hadicap social in raporturile lor cu copiii de la oras.

Pentru copiii din satul Ghirolt (comuna Alunis) problema a fost rezolvata prin organizara unei campanii sociale avand drept scop dotarea scolii cu calculatoare si crearea, pe aceasta cale, a unor conditii de educatie mai bune petru copii.

Sponsorul, Iulius Mall Cluj, a gasit si o forma prin care, in afara de promovarea brand-ului propriu, sa implice si comunitatea in sustinerea acestei cauze,campania sa constand in  donarea de catre sponsor a cate un leu pentru fiecare „like“ primit pe pagina sa de Facebook.

Bonusul campaniei a constat in oferirea si a unei adevarate sarbatori de Mos Nicolae copiilor din Ghirolt, luni, 7 decmbrie 2010, ei fiind invitati la Cluj pentru o vizita in oras, apoi la spatiile de joaca din Iulius Mall, si, in incheiere, un popas savuros la patiseria Delice de France.

sursa: clon.ro

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.