Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse OSUBB pentru studentii din Universitatea Babes-Bolyai

0

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) împreună cu Raiffeisen Bank deschid anul universitar 2010-2011 cu o campanie de sprijinire financiară a studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai. Iniţiativa OSUBB de a oferi burse studenţilor din UBB vine ca urmare a studiului social întreprins de membrii organizaţiei în luna mai, având ca target studenţii din UBB.
OSUBB va acorda 49 de burse a câte 300 de ron fiecare pentru studenţii care fie sunt implicaţi constant în activităţi extracuriculare (voluntariat, conferinţe, traininguri, workshopuri naţionale şi internaţionale), fie provin din familii cu venituri mici, precum şi studenţilor cu rezultate deosebite în domeniul în care se pregătesc şi cu o situaţie şcolară strălucită.

Studenţii care aplică pentru bursele OSUBB trebuie să fie înscrişi la zi, la una din facultăţile din UBB (forma de finanţare buget sau taxă) şi să deţină un cont deschis la Raiffeisen Bank (Studentocard). Dovada îndeplinirii celor două criterii se va face printr-o adeverinţă de student, respectiv un extras de cont ataşate la dosarul de aplicaţie până pe data de 13 noiembrie 2010. Studenţii au mai multe şanse dacă ataşează la dosar şi un CV model Europass sau scrisori de recomandare (maxim 3).

Întreg procesul de acordare a burselor precum şi alte informaţii suplimentare utile sunt accesibile pe site-ul www.osubb.ro la secţiunea OSUBBurse sau la sediul OSUBB in intervalul orar 18.00-20.00 .

« Ne dorim ca iniţiativa OSUBB să devină o practică promovată de toate organismele care reprezintă studenţii, din toate universităţile din ţară. Studenţii, aşa cum ne-au confirmat în ultimul studiu, au nevoie de acest suport financiar din partea noastră. E nevoie să sprijinim educaţia tinerilor din România, cu atât mai mult în contextul economic nefavorabil cu care ne confruntăm la nivel european. Posibilităţile noastre ca reprezentanţi ai studenţilor trebuie să se lărgească, OSUBB a încercat să facă un prim pas în acest sens – e nevoie să livrăm conţinut, însă trebuie să creăm şi condiţii. » Virgil Smărăndoiu (Preşedinte OSUBB).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.