Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bunele practici în domeniul colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la Cluj-Napoca

0

Bunele practici în domeniul colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au ajuns și la Cluj-Napoca! Programul de seminarii dedicate primăriilor și operatorilor de salubritate locali, organizat de ECOTIC și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, a ajuns la cea de-a noua etapă.
received_1558825887781090

Pornit în iulie 2014, la Slatina, programul „PRACTICI ȘI EXPERIENȚE ÎN DOMENIUL COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)” a străbătut nouă municipii și a ajuns pentru prima oară în Ardeal. Cluj-Napoca este, de această dată, gazda seminarului organizat de ECOTIC pe data de 30.03.2016 și co-finanțat prin instrumentul Life al Uniunii Europene, în cadrul proiectului Caravana ECOTIC LIFE13INF/RO/000090.

Este un alt proiect itinerant, de amploare, al ECOTIC, de această dată orientat către entitățile care dețin pârghiile locale în sistemul național de colectare și reciclare a DEEE. Programul de seminarii are ca obiectiv aducerea laolaltă a reprezentanților din administrația publică locală și din companiile de salubritate, spre a încuraja dialogul, expunerea problemelor de sistem și identificarea celor mai bune soluții pentru optimizarea colectării de la populație, instituții și companii.

Este un demers ce devine din ce în ce mai relevant și mai acut, în condițiile în care, începând cu acest an, România are o țintă națională obligatorie minimă de 40% la colectarea DEEE. Fără implicare și voință la nivelul administrației publice locale, este o țintă dificil de atins și care poate atrage penalizări importante. Este o provocare comună, iar soluțiile nu pot fi decât comune.

ECOTIC pune la dispoziția participanților experiența sa de 10 ani în domeniul colectării, reciclării și valorificării DEEE din România, precum și cele mai noi informații și bune practici europene, din poziția sa de membru al organizației europene WEEE Forum si membru fondator al Organizației WEEELABEX.
Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro și www.caravanaecotic.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.