Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BRASOV: Tur pietonal gratuit, Bătrânul Șchei și Junii săi

0

Junii trebuie priviţi ca un rest de epocă păgână, o străveche serbare de primăvară, care serbează reînvierea naturii, învingerea soarelui asupra asprimii şi gerului iernii, începutul vieţii noi… iar serbarea trebuie considerată ca un cult religios precreştin, confirmată şi de împrejurarea ca ea se petrece tot timpul pe dealuri, fiind un obicei cunoscut încă de la daci„.

Asociația Cultour organizează cu ocazia Zilelor Brașovului 2017, turul pietonal gratuit Bătrânul Șchei și Junii săi.

Ne întâlnim la Poarta Ecaterina și o luăm la pas prin Șchei, cartierul românesc al Brașovului Vechi, cartier ce reunește vechi centre de românism la poarta Ardealului: Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae (datată din 1292) și Prima Școală Românească (datată 1495) și o extraordinară arhitectură tradițională cu un specific puternic rural și cu străzi înguste împrăștiate de-a lungul văilor ce-l înconjoară.

Bătrânul șchei și Junii săiffffffffffffffffffffffffff

Pe parcursul traseului vom vorbi despre istoria cartierului și despre cea mai mare sărbătoare din oraș care își are rădăcinile în acest loc și anume Junii Brașovului, care se sărbatorește în fiecare an, în Șcheii Brașovului, în prima duminică de după Paște.

Vă așteptăm cu mare drag, sâmbătă, 22 aprilie, ora 11  să descoperim împreuna  istoria și poveștile vechiului cartier românesc și să aflăm mai multe despre tradițiile și obiceiurile Junilor din Șchei.

Cum puteți participa?

Sunteți așteptați să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar pentru a estima mai bine numarul participanților apreciem anunțarea prezenței în prealabil. Pentru întrebări și rezervări, ne puteți contacta la: info@asociatia-cultour.ro

Asociația Cultour organizează tururi pietonale și activități educative pentru localnicii și turistii din Brașov și București cu scopul de a-i aduce pe aceștia mai aproape de orașele în care locuiesc.

Promovăm și dezvoltăm infrastructura turistică oferind tururi și hărți gratuite, dezvoltăm programe de explorare urbană și calificăm localnicii pasionați pentru a deveni ghizi – și mai pasionați!

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propun să aducă descoperirea urbană și istoria mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Echipa noastră are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre urmăriți-ne pe:

WEBSITE / FACEBOOK

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.