Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier „Creativitatea copiilor” @ CLUJ

0

Minte Forte are plăcerea de a vă invita din nou la dezvoltare personală!

Atelier „Creativitatea copiilor”

ÎNSCRIERI: dezvoltare.personala@minteforte.ro

TAXĂ DE PARTICIPARE: 10 RON

LOCAȚIE: Diverta Hubertus, B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 22

DATĂ: sâmbătă, 29 noiembrie 2014

ORĂ: 11:00 – 14:00

TRAINER: psiholog Paula Nuțaș

Despre atelier

Ce înseamnă să fii creativ? Pot copiii să fie creativi? Pablo Picasso spunea că “Fiecare copil e un artist. Problema e cum să rămână un artist odată ce crește.”

Asta vom încerca să aflăm împreună în cadrul atelierului “Creează o viață creativă”. Acesta e destinat părinților, educatorilor și profesorilor care își doresc să afle: ce înseamnă comportament creativ și cum îl pot recunoaște

  • la ce folosește creativitatea
  • care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le dezvolte la un copil creativ
  • cum să le ofere copiilor spațiul fizic, emoțional și intelectual necesar și instrumentele potrivite pentru a-și dezvolta spiritul creativ
  • care sunt piedicile care stau în calea creativității

Prin intermediul unor activități practice vom încerca să identificăm soluții pentru a-i sprijini pe copii în eforturile lor creative și a-i ajuta să-și dezvolte anumite caracteristici care să le susțină aceste eforturi.

Despre trainer

Paula Nuțaș: „Am absolvit psihologia la facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babeș Bolyai, cu o lucrare de cercetare pe tema creativității și a fricilor imaginare ale preșcolarilor. Lucrarea am aplicat-o în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării, unde desfășor activitate de cercetare și în prezent și unde am avut oportunitatea de a lucra mai mult și mai îndeaproape cu copiii. Lucrul cu copiii l-am continuat apoi și în cadrul Minte Forte, unde sunt membru voluntar. În prezent, în zona psihologiei, mă pasionează tematica imaginației și a creativității și modul în care acestea intervin în diferite momente din viața unei persoane.”

Activități Minte Forte în domeniul psihologiei familiei

Minte Forte pune accentul pe educația părinților, a îngrijitorilor și educatorilor prin mai multe proiecte. Pe lângă ateliere de dezvoltare personală lunare, prelegeri ale unor specialiști în cadrul Săptămânii Sănătății Mintale au atins subiecte precum „Probleme emoționale și comportamentale la copii” și „Adolescenții și opoziționismul”. De asemenea, Minte Forte a stabilit parteneriate cu organizații non-guvernamentale care oferă sprijin familiilor cu probleme, punându-le acestora la dispoziție experiența psihologilor săi. Astfel, activități de consiliere și instruire pentru părinți au avut loc în parteneriat cu Habitat for Humanity Cluj (detalii), cu Asociația Caritas Cluj (detalii) și cu centrul de zi pentru copii Acoperământul Maicii Domnului pentru mamele aflate în dificultate (detalii). Nu în ultimul rând, Minte Forte oferă consiliere și terapie individuală și de grup prin proiectul Centrul Minții (detalii).
Afis atelier Creativitatea copiilor, 29 noiembrie 2014

Asociatia Minte Forte
str. Rene Descartes nr. 6, etaj 1
Cluj-Napoca 400846, Romania
http://minteforte.ro/
https://www.facebook.com/MinteForte
http://minteforte.blogspot.ro/
http://twitter.com/MinteForte

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.