Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artista Sylvia Plachy, unul dintre cei mai apreciați fotografi ai lumii, expune la Photo Romania Festival

0

Expoziția „Waiting patiently” a artistei americane de origine maghiară Sylvia Plachy va fi vernisată vineri, 22 mai, începând cu ora 17:00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Sylvia Plachy expune pentru prima dată în România și este unul dintre cei mai importanți invitați ai celei de-a cincea ediții Photo Romania Festival, care se desfășoară la Cluj, între 15 și 24 mai.

Adrien Brody in 1998 - foto Sylvia Plachy

La eveniment vor fi prezenți fotografi din toată lumea, membri de marcă ai comunității maghiare din Transilvania și reprezentanți ai Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca. În aceeași seară, de la 18:30, la Casa Photo Romania (Piața Ștefan cel Mare, nr. 18), Sylvia Plachy va susține o conferință în care va vorbi despre viața ei și cariera sa în fotografie.a

Sylvia Plachy s-a născut la Budapesta, în 1943. A emigrat în Austria în 1956, în timpul Revoluției ungare, iar doi ani mai târziu s-a stabilit New Jersey împreună cu familia sa. Trăiește și lucrează la New York. În al doilea Război Mondial, mama ei trăise ascunzându-se de naziști, din cauza originilor sale evreiești. Este mama actorului american Adrien Brody, născut în 1973, la New York și celebru pentru publicul larg din producții ca Pianistul sau The Grand Budapest Hotel, ambele distinse cu mai multe premii Oscar.

Sylvia Plachy este artist fotograf din 1965. A muncit timp de 30 de ani ca fotojurnalist la „Village Voice”, iar fotografiile ei apărute în cadrul publicației (o fotografie fără legendă foto, o dată pe săptămână) au fost incluse în prima ei carte – Unguided Tour (1990), care i-a adus premiul ICP Infinity. Sylvia a colaborat, ca freelancer, cu publicații precum „New York Times”, „Granta”, „Grand Street”, „Art Forum”, „Vogue”, „Conde Nast Traveler” sau „Fortune”.

Cartea ei, Self Portrait with Cows Going Home, o istorie a Europei de Est din perspectivă personală, a fost distinsă cu Golden Light Award în 2004.

Artista are expoziții personale în galerii și muzee din întreaga lume: The Whitney Museum at Philip Morris, The Minneapolis Institute of Art, The Queens Musem, galerii din Manchester, Madrid, Paris, Beijing, Los Angeles, New York etc.

Fotografiile ei fac parte din colecțiile permanente ale unor muzee prestigioase precum Museum of Modern Art (MoMa) – New York, The Houston Museum, The High Museum, The Minneapolis Museum of Art, The San Francisco Museum of Art.

Expoziția „Waiting Patiently” este inclusă în proiectul Fotografi maghiari la Photo Romania Festival, secțiune a festivalului promovată în parteneriat cu Zilele Culturale Maghiare din Cluj.

În aceeași seară, în cadrul aceleiași secțiuni a Photo Romania Festival, vor avea loc și vernisajele expozițiilor realizate de artiștii maghiari Pettendi Szabó Péter și Ádám Gyula, Background. Have you ever been to Budapest, respectiv Poetica portretului. Evenimentele se vor desfășura la Casa Photo Romania, începând cu ora 19:30, respectiv 20:30.

Photo Romania Festival aduce la Cluj 10 zile de expoziții, conferințe, ateliere și concursuri de fotografie. Festivalul este cel mai mare eveniment de profil din Europa de SE, iar ediția din acest an include 70 de expoziții ale unor fotografi români și străini de renume internațional, peste 20 de workshopuri susținute de specialiști, de la fotografia de nud la cea de arhitectură, conferințe, concerte și alte evenimente speciale.

Creat în 2010, sub titulatura FIAF, Festivalul Photo Romania a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a reuşit să înscrie Clujul în reţeaua mondială a festivalurilor de fotografie de înaltă ţinută. De altfel, prestigioasa publicaţie britanică „The Telegraph” a inclus Photo Romania în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Pentru mai multe detalii și programul complet al evenimentelor, accesați pagina de Facebook (www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival), site-ul festivalului (www.photoromaniafestival.ro) și citiți Photo Sinteza, publicația oficială a Photo Romania Festival: http://issuu.com/photoromaniafestival/docs/photosinteza.

Proiectul Photo Romania 2015 este finanţat prin intermediul Grantului SEE 2009-2014, programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultura şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” și co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.