Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajaţii Holcim România din Târgu Mureş au renovat spaţiul verde de la Şcoala nr. 4 “Gimnaziul Europa”

0

Şcoala nr. 4 “Gimnaziul Europa” din Târgu Mureş a fost sâmbătă, 28 aprilie, în atenţia angajaţilor Holcim România din oraş. Aceştia s-au mobilizat pentru a oferi copiilor din comunitate un loc mai curat şi mai frumos, renovând spaţiul verde din curtea şcolii.

La acţiunea de renovare au participat angajaţii Holcim de la staţia de betoane Târgu Mureş care au oferit o mână de ajutor comunităţii prin amenajarea terenului care înconjoară şcoala. Ei au plantat puieţi, au montat bănci noi şi au pregătit spaţiul verde pentru vară: au văruit copacii şi au vopsit bordurile şi gardurile.

“Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arăta recunostinţa faţă de oamenii care ne-au fost direct sau indirect aproape de-a lungul timpului şi ne-am dorit ca toate acţiunile de voluntariat să fie cu adevărat de ajutor pentru fiecare comunitate în parte. Pentru oraşul Târgu Mureş, echipa de la staţia de betoane a ales Şcoala nr. 4, ascultând cu atenţie sugestiile oamenilor din comunitate, care sunt şi beneficiarii acţiunii derulate. Sperăm să fi reuşit să oferim copiilor din oraş un mediu mai plăcut de educaţie şi joacă”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim România.

Peste 700 de copii merg zilnic la şcoala “Gimnaziul Europa”, un edificiu vechi de peste 100 de ani, considerat o instituţie simbol a oraşului Târgu Mureş. De-a lungul istoriei spaţiul a trecut prin întrebuinţări succesive, iar timpul şi-a spus cuvântul asupra stării clădirii. De aceea, şcoala a fost propusă ca obiectiv de reabilitare de către angajaţii Holcim împreună cu alţi membri ai comunităţii, beneficiari direcţi şi indirecţi ai iniţiativei de voluntariat.

Acţiunea de renovare a acestui simbol al oraşului face parte din campania de responsabilitate socială „Împreună pentru comunitate”, iniţiată în anul 2012 de Holcim România. Campania este ocazionată de Centenarul Grupului Holcim şi se desfăşoară la nivel global, în toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajaţi Holcim din toate colţurile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari în programe sociale, cu scopul de a însuma, prin timpul petrecut în astfel de acţiuni, cel puţin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunităţii globale, în semn de recunoştinţă faţă de suportul şi sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lista completă a acţiunilor de voluntariat derulate de angajaţii Holcim România, precum şi informaţii detaliate despre ce se va întâmpla în fiecare locaţie găsiţi la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html

—————-

Holcim (România) S.A. deţine în prezent 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro .

În 2012, Grupul Holcim sărbătoreşte 100 de ani de putere, performanţă, pasiune şi totodată 15 ani de activitate susţinută în România, cu rezultate notabile în industria construcţiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.