Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajamente de plată de peste 6,500 de lei, pentru cauza Spitalului de Copii la Maratonul Internațional Cluj

0

 Fundația Comunitară Cluj (FCC) a mobilizat peste 6,500 de lei până astăzi (vineri, 20 aprilie), de la 24 de susținători – persoane fizice, grupuri de inițiativă și companii. Pentru al doilea an consecutiv, FCC s-a alăturat Maratonului Internațional Cluj, organizat de Runners Club, adăugându-i o componentă de atragere de fonduri pentru o cauză a comunității. Campania de atragere de fonduri continuă, iar plățile vor putea fi făcute până luni, 14 mai.

Anul acesta, FCC i-a invitat pe alergătorii înscrișila Maratonsă intre în cursa pentru reabilitarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Copii Cluj, încurajându-i pe clujeni și nu numai să îi susțină cu sume pentru fiecare kilometru alergat (de exemplu: 1 leu/km) sau cu sume fixe pentru întreaga evoluție în competiție. În total 73 de concurenți ai Maratonului s-au înscris să reprezinte această cauză.

“Prin platformele alternative de atragere de fonduri pe care le gestionează, FCC aduce în atenția comunității inițiative care vizează o parte din multitudinea de nevoi de care ne lovim zi de zi. Astfel, pot să alergla Maraton, pot să înotla Swimathon, să îmi conving prietenii să mă susțină  – pe mine și nevoia pe care o reprezint. E simplu, dar  semnificativ!”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Până vineri, 20 aprilie, alergătorul care a cumulat cele mai multe angajamente de plată este Daniel Mereuță, care s-a înscrisla Maratondin dorința de a-i convinge pe cei din jur că a ajuta este o responsabilitate personală.

“Din păcate este greu să determini oamenii să scoata bani din buzunar, nu spun că nu sunt oameni care vor să ajute, însă greu vor face un efort pentru asta, cel mult o plată online. Și asta doar dacă sunt ei comfortabili cu asta. Toți apreciază efortul, gestul, dar în realitate sunt puțini care vor face ceva. Eu cred că oamenii nu văd deocamdată acțiunile de acest gen ca fiind o responsabilitate a lor”, punctează alergătorul.

Pe lângă cei 47 de alergători înscriși în Maraton pentru cauza Spitalului de Copii Cluj, s-au alăturat cursei și ștafete alcătuite din angajații a două companii, cu alți 26 de alergători în total.

“Suntem foarte motivați și bucuroși să susținem această cauză a Maratonului din două motive: promovăm în randul colegilor un mod de viață sănătos, mai ales datorită tipului nostru de activitate predominant static. Și continuăm să ne implicam în susținerea unor cauze speciale din comunitatea locală. Am contribuit în decursul anilor la cauze similare promovate de FCC și suntem convinsi de valoarea contribuției noastre, oferite atât la nivel individual, cât și la nivel corporativ. Invităm și alte companii și iubitori de maraton să se implice”, declară Cristina Ilinca, HR manager în cadrul ISDC.

Compania Prodvinalco se alătură, de asemenea, Maratonului.

“Prodvinalco este o companie care împlinește 80 de ani anul acesta, dar care e formată și condusă de tineri. Suntem caracterizați de energie și dorim să înapoiem cât mai mult comunității clujene. Așadar, ce ocazie mai bună am putea găsi decât să alergăm, atât pentru a ne consuma energia, cât și pentru a susține comunitatea și o cauză atât de importantă ca Spitalul de Copii?”, precizează Corina Buzatu, manager marketing Prodvinalco.

 

Maratonul Internațional Cluj a avut loc duminică, 22 aprilie. www.maraton-cluj.ro

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul și impactul pe termen lung.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală peste 771,000 de lei pentru 116 proiecte destinate comunității clujene, dintr-o diversitate de domenii, și pentru 91 de burse, pentru elevi și studenți.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.