Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AMURAL – primul festival de arte vizuale post-internet din România, pe zidurile Brașovului medieval

0

În weekendul 4-6 septembrie, va avea loc în Brașov primul festival din România dedicat artelor vizuale contemporane. Timp de trei zile, Festivalul AMURAL va transforma promenada După Ziduri în cel mai animat loc din Brașov, ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft.

afis AMURAL

Evenimentul va avea în centru cea mai recentă formă de artă urbană – video mapping-ul (proiecțiile 3D) alături de artele confirmate – ilustrație, fotografie, design grafic, film și animație. Li se vor adăuga instalațiile de lumină, concertele și evenimentele speciale.

„Trăgându-și seva din era post-internet a artei, în care accesul la mijloacele de creație este liber, AMURAL vine să dea arta jos de pe pereți, din cadrul formal, și să creeze conținut în afara galeriilor și chiar în afara orașului. Dorim astfel să construim acel spațiu în care vizitatorul se întâlnește cu ideile și le folosește ca inspirație, nu doar le “vizitează”.

În prezent Brașovul nu are suficiente evenimente culturale de substanță, nu produce suficienți creativi și suficiente lucrări și nu are o infrastructură culturală funcțională astfel încât să fie considerat o destinație culturală. Nu mai este suficient să renovăm marile monumente.

De aceea AMURAL propune o reconversie urbană a zonei După Ziduri într-un spațiu de expresie a începutului de mileniu III.
AMURAL e despre Braşov şi despre depăşirea lui, despre tehnologie şi depăşirea ei, despre ziduri şi depăşirea lor” declară Răzvan Pascu, inițiatorul acestui festival.

Câțiva dintre artiștii vizuali care s-au alăturat acestui manifest de celebrare a artei în spațiul public: video-mapping – Aural Eye, Cote, Vloop; instalații de lumină – Modulab și Laborazon; ilustrație – Dan Perjovschi, George Roșu, Aitch, Saddo, Victor Fota; fotografie – Mihai Barabancea, Horia Petrașcu, design grafic – Răzvan Pătrașcu și Romanian Design Week.

Pe timp de zi publicul va avea acces la trei expoziții permanente, în Turnul Alb (ilustrație), Turnul Negru (foto) și Turnul Porții Ecaterina (design), două expoziții-dezbatere – Design grafic centenar în Gazeta de Transilvania – în colaborare cu Muzeul Casa Mureșenilor și Brassai – fotograful suprarealiștilor în colaborare cu Muzeul de Artă.

De asemenea, într-o formulă ludică și ușor nostalgică, AMURAL va conține și .GIF Festival și DiaFilm Festival despre care vom mai povesti.
Programul de zi va fi completat de artiștii urbani care vor picta fațada Cinematografului Popular.

Cu venirea nopții, cealaltă față a festivalului se profilează După Ziduri – video-mapping pe monumente. Proiecțiile video vor fi realizate pe Bastionul Graft, pe zidul cetății, pe Turnul Negru, pe coroanele copacilor și în multe alte locuri. Dan Perjovschi, ilustratorul român, va avea și el un live performance ce va fi proiectat video direct pe zid, făcând posibilă pictura în locuri altfel interzise.

Două cinematografe outdoor vor străjui domeniul AMURAL – filme proiectate pe fațada fostului Cinema Popular în colaborare cu criticul Alin Ludu Dumbravă și animații proiectate pe Poarta Ecaterina în colaborare cu Revista Otaku.

Ca parte complementară, muzica va completa atmosfera specială a festivalului: ziua, prin pădurea de După Ziduri, elevii și studenții de muzică clasică vor susține mici concerte surpriză pentru trecători, iar fiecare seară se va încheia tot cu muzică live.

Prima seară de festival va fi deschis de cel mai cunoscut proiect audio-vizual din România – Silent Strike și Dan Basu (Silent Bass).

*Cu ocazia acestei prime discuții, vrem să lansăm call-ul pentru sponsori: Echipa AMURAL încurajează și este deschisă către orice formă de susținere a festivalului, de la susținere financiară și logistică, la suportul pe care fiecare și-l poate aduce ca semn de apreciere față de artele vizuale care ne aduc inspirație în viețile de trecători pe După Ziduri.

Mulțumiri susținătorilor care s-au alăturat până acum inițiativei:

Sponsori și parteneri: Primăria Municipiului Brasov, Ordinul Arhitecților, Muzeul Casa Mureșenilor, Universitatea Transilvania, MIKIM, NineBot, AVL.
Parteneri media: Digi24, Think Outside The Box, Igloo, Agerpres, ziare.ro, România Pozitivă, SUB25, 24Fun

Pentru detalii, urmăriți site-ul amural.ro și pagina de Facebook a evenimentului facebook.com/amuralfestival.

logo AMURAL

AMURAL – Festival vizual După Ziduri este o inițiativă privată a unui grup de tineri creativi originari din Brașov. Miza lor este de a conecta orașul cu cele mai noi și mai spectaculoase manifestări artistice, propunând un festival cultural de dimensiune europeană ce aduce împreună arta alături de cele mai noi forme de creație și tehnologie care să transforme orașul în centrul cultural regional și național pe care și-l doresc atât brașovenii, cât și vizitatorii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.