Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Amsterdam: Liceul Waldorf Cluj a reprezentat România într-un proiect de artă fotografică

0

Patru elevi ai Liceului Waldorf Cluj Napoca, alături de coordonatoarea lor, prof. Maria Szabo, au reprezentat România în proiectul european “Picture it: A Multicultural Experience”, al cărui scop principal a fost utilizarea artei fotografice în exprimarea propriei culturi. Acesta s-a desfăşurat în intervalul martie-iunie 2011, la inițiativa organizației Code-X International, Amsterdam, reunind participanţi din Olanda, Marea Britanie, Italia, Cehia, Cipru, Lituania, Bulgaria, Turcia şi România.

Cei patru elevi clujeni au primit în luna martie de la organizaţia gazdă câte un aparat de fotografiat şi au fost invitați să realizeze fotografii reprezentând oameni, tradiţii, locuri din Cluj-Napoca şi România, relevante pentru cultura şi civilizaţia românească. Imaginile surprinse din toate ţările participante au fost prezentate în cadrul unei întâlniri a tinerilor care a avut loc luna aceasta în Amsterdam.

“Tinerii de astăzi cresc într-o lume complexă, iar prin învăţarea despre alte culturi şi civilizaţii devin mai toleranţi. Acest proiect le oferă oportunitatea de a cunoaşte cultura altor ţări europene şi a lor proprie”, a declarat Myeisha Benshemesh, iniţiatoarea proiectului.

Astfel, inițiativa le-a oferit elevilor clujeni oportunitatea să își prezinte propria cultură într-un context internațional, dar și să afle mai multe despre țările de origine ale celorlalți concurenți.

***

Partener educațional al Programlui YouthBank Cluj, dezvoltat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj, Liceul Waldorf este o instituţie de învăţământ de stat, alternativă educaţională recunoscută de Ministerul Educației. Acesta are secţie română şi maghiară, dar și grupe de grădiniţă, care asigură atingerea aceluiaşi nivel de cunoştinţe la finalul fiecărui ciclu. Astfel, elevii susţin examenele naţionale, obţinând diploma ca în  oricare altă instituție de învățământ de stat.

Înființată în 2007 cu scopul de a sprijini activitățile liceului, Fundația Educație pentru Libertate susține dezvoltarea instituțională și educațională a Liceului Waldorf, prin organizarea proiectelor educaționale și  culturale, adresate copiilor și tinerilor din Cluj-Napoca, cum ar fi Programul Educațional Leonardo, care le oferă posibilitatea să participe la cursuri de dans, artă fotografică sau de instrumente (flaut, pian, vioară,  chitară).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.