Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actorul George Constantinescu și-a depășit limita rezistenței și experienței teatrale, încheind cu succes maratonul teatral de la Sibiu

0

În perioada 28-29 martie, a avut loc un eveniment demn de Guiness Book. Ca un prolog al Festivalului 25 de ore de Teatru Non Stop ce va avea loc la Sibiu, actorul și fondatorul Teatrului de Artă București, George Constantinescu, a susținut un maraton teatral de 25 de ore non stop, cu one man show-ul  PAM-PAM – după textele lui Constantin Tănase, în 13 locuri din oraș.

,,A fost un refresh enorm. Energia coalizată a publicului m-a hrănit, m-a trezit, m-a bucurat, m-a făcut să mă simt viu și să iubesc cu toată convingerea oamenii. Pe parcursul reprezentațiilor, sub impulsul oboselii mi-am pus întrebarea «De ce?». Răspunsul a venit la final: nu este nimic rațional, ci doar emoțional. Mulțumesc spectatorilor, Asociației Culturale BIS, voluntarilor și echipei Teatrului de Artă București”, spune George Constantinescu.

Reprezentațiile au fost jucate pe scene ale teatrelor din Sibiu, cît și în spații neconvenționale: cafenele, pub-uri, chiar și într-un centru de îngrijire pentru  bătrîni, la toate acestea adaugându-se prezența celor peste 1000 de spectatori. Gala de deschidere și prima reprezentație au început la ora 19:00, la Teatrul Gong, iar maratonul a continuat succesiv în alte 12 locaţii: 21:00 – Lili’s Cafe, 23:00 – Art Café, 01:00 – Sigi Kultur Cafe, 02:30 – Aviator Pub – S-A SCHIMBAT  ORA – 05:30 – Oldies Pub, 07:30 – Crama Sibiana, 09:30 – Caminul pentru persoane vârstnice (strada George Cosbuc), 11:30 – Libraria Humanitas, 13:00 – Terasa Welt Kultur (La Telefoane), 15:00 – La Etaj, 17:00 – Croquis, 19:00 – Atrium Cafe Bistro & Art – Gala de închidere.).

PAM-PAM1

Evenimentul a avut ca scop omagierea simbolului comedie românești – 70 de ani de la moartea lui Constantin Tănase – de către Asociația Culturală BIS în colaborare cu Teatrul de Artă București, și, de asemenea, evenimentul s-a vrut a fi un prolog la Festivalul 25 de ore de Teatru Non Stop, care va avea loc în perioada 25-26 aprilie la Sibiu. În cadrul Festivalului 25 de ore de teatru non stop- RESPIRA TEATRU, Teatrul de Artă București va participa cu producția „Dureri Fantomă”, de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș.

Programul complet al festivalului „25 de ore de teatru non-stop” poate fi consultat pe www.respirateatru.ro

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) este un organism independent, care a luat fiinţă sub această denumire în anul 2010, dar a cărui experienţă artistică începe cu alţi patru ani în urmă. Dedicat în întregime artei actorului – de unde şi titulatura – TAB a adunat cu cele 10 producţii, încă din prima stagiune, peste 500 de reprezentaţii atât în săli clasice de spectacol, cât şi în spaţii neconvenţionale (cluburi, pub-uri, spaţii de evenimente).

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.