Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 bloggerii clujeni o să fie pentru o zi voluntari Habitat

1

Mâine, 24 septembrie 2011, asociaţia Habitat for Humanity Cluj (HFH Cluj) organizează evenimentul Bloggerii construiesc.

8 reprezentanţi ai mediului online clujean au confirmat participarea lor ca voluntari la finalizarea locuinţei în proiectul de construcţie „Bilet Habitat pentru ACASĂ!”. Scopul evenimentului: conştientizarea efortului şi a dedicării voluntarilor Habitat for Humanity din întreaga lume, pentru eliminarea locuirii sărăcăcioase.

Evenimentul este un prilej pentru bloggeri de:

  • a experimenta ce înseamnă voluntariatul în Habitat şi satisfacţia efortului pentru o familie în nevoie;
  • a interacţiona cu cea mai mare organizaţie neguvernamentală, non-profit din România în domeniul locuirii sociale şi una dintre cele mai mari din lume;
  • a realiza un material despre problema locuinţelor sărăcăcioase din Cluj;
  • a evalua soluţiile Habitat, rezultatele şi implicaţiile voluntariatului la nivelul întregii comunităţi;
  • a interacţiona cu o familie beneficiară a Habitat care are nevoie urgentă de o locuinţă decentă.

 

Halta Apahida, 12 mp, o „cameră de intervenție” a CFR, fără baie şi bucătărie…Timp de 14 ani, acestea au fost condiţiile de locuit ale familiei monoparentale Moldovan. Daniela Moldovan (41 de ani) este văduvă de patru ani şi, împreună cu cele două fete, locuieşte într-o „cameră de intervenţie a Căilor Ferate Române” în comuna Apahida, judeţul Cluj. Habitat for Humanity Cluj a demarat proiectul de construcție pentru familia Moldovan în toamna anului 2010, sub numele de „Bilet HABITAT pentru ACASĂ!”, în acest moment locuinţa fiind finalizată în proporţie de 90%.

În 2004 Habitat for Humanity Cluj a organizat primul eveniment în cadrul căruia jurnalişti clujeni au participat ca voluntari la ajutorarea unor familii în nevoie. De-a lungul anilor, evenimentul a fost organizat în diferite contexte de construcție şi formaţii de echipe. În ultimii şapte ani, reprezentanții media au fost invitați să se alăture fie echipelor de voluntari internaționali (în programul Global Village), fie zecilor de voluntari Habitat din proiecte de construcție fulger. În cadrul ediţiei din 2010 a evenimentului, pentru prima dată, jurnaliştilor-voluntari li s-au alăturat şi bloggerii. Împreună au contribuit la fundaţia locuinţei familiei Moldovan din Apahida, judeţul Cluj.
Ediţia din 2011 este dedicată bloggerilor clujeni, care vor fi însoţiţi în experienţa lor de voluntariat de familia beneficiară şi de echipa HFH Cluj. Evenimentul va avea loc pe şantierul Habitat for Humanity de pe strada Libertăţii nr. 257 din comuna Apahida, judeţul Cluj, începând cu ora 10.00. Ziua de lucru se va încheia la ora 15.30 cu o pizza bine meritată, oferită de Marty Restaurants, şi premierea voluntarilor.
***
Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În jud. Cluj, 278 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.